CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de okul önlerinde uyuşturucu tehlikesine değinen bir video paylaşmış ve İçişleri Bakanı Soylu'yu uyuşturucu ticaretine göz yummakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu'nun sözleri sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Kılıçdaroğlu ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bu yıl yapılan uyuşturucu operasyonlarından rakamların paylaşıldığı açıklamada "Tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz." denildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler kullanıldı:

"Uyuşturucu mücadelesinde dünyanın parmak ısırdığı başarıları elde eden, sadece bu yıl 198.094 uyuşturucu operasyonu yapan, 252.590 şüpheliyi yakalayan, bunların 22.136'sının tutuklanmasına vesile olan, tonlarca narkotik maddeyi çocuklarımıza ulaşmadan engelleyen, ülkemiz sokaklarını temizleyebilmek için ailelerinden, kendilerinden feragat eden ve tüm bunları verilen her türlü destek ve irade sayesinde yapabilen kolluk birimleri ve narkotik polisleri olarak, tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz."

Editör: Haber Merkezi