ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl ve ilçe örgütleri genel iktidar için seçim çalışmalarını başlattı. İl Başkanı Mehmet Çelebi ve il yürütme kurulu üyelerinin, ilçe yürütme kurullarıyla gerçekleştirdiği toplantılarda durum değerlendirmesi yapıldı, örgütlenme, sandık ve seçim güvenliği ile salgın koşullarına uygun çalışma yöntemlerinin startı verildi.

YÜRÜTME KURULLARI TOPLANDI

Kozan, Aladağ, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçe örgütlerinin yürütme kurulları toplantısı Kozan İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde, Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçe örgütlerinin yürütme kurulları toplantısı Ceyhan İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde; Pozantı ve Karaisalı ilçe örgütlerinin yürütme kurulları toplantısı ise İl Örgütünün ev sahipliğinde İl Başkanı Mehmet Çelebi, il yürütme kurulu üyeleri, örgütlerden sorumlu başkan yardımcıları ve parti okulu eğitmeninin katılımıyla gerçekleştirildi.

AKP İKTİDARDA KALMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR

Toplantılarda yaptığı konuşmada Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğine işaret eden İl Başkanı Mehmet Çelebi, iktidarın Türkiye’yi yönetemediğini, ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime tüm alanlarda sorunların katlanarak arttığını söyledi. İktidarın ise sorunları çözmek yerine aldığı kararlarla bu sorunları daha da büyüttüğünü ifade eden Çelebi, yaşanan ağır krizin faturasını ise halkın ödediğini belirtti. AKP’nin iktidarını koruyabilmek için her yolu denediğinin altını çizen Çelebi, şöyle devam etti:

YÖNETİM KRİZİ NEDENİYLE SORUNLAR KATLANIYOR

“Koronavirüsle mücadeleyi eline yüzüne bulaştıran iktidar gerçekleri saklayıp, yalanlarla bu süreci götürmeye çalışıyor.  Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında her geçen gün eriyor. Enflasyon TÜİK’in gerçekleri yansıtmayan verileriyle düşük gösteriliyor. İşsizlerin sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Salgın nedeniyle işyerleri aylarca kapatılan esnaf iş yapamadığı için perişan. İnsanlar evine ekmek dahi götüremiyor, Hazine Bakanı ise halkın aklıyla dalga geçen açıklamalarla ekonominin güllük gülistanlık olduğunu söylüyor. Eğitim sistemi de sağlık sistemi gibi çökmüş durumda. Yönetim krizi nedeniyle yaşamın hemen her alanında benzer sorunlar yaşanıyor ancak sorunların hiçbiri çözülmüyor, yandaşlar ise bu koşulları dahi fırsata çevirerek servetlerini katlıyor.”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi

ERKEN SEÇİMİN İŞARETLERİ

İktidarın belediyelere kayyum atamaları, seçim yasasında yapılmak istenen değişiklikler ve diğer uygulamalarla bir erken seçimin işaretlerini verdiğini aktaran Çelebi, “Erken ya da zamanında gerçekleştirilecek ilk seçimlerde AKP iktidarına son vereceğiz. Bunun için il örgütümüzün koordinasyonunda ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte salgın koşullarına uygun olarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Uyum içinde, halkımızın desteğiyle, daha çok ve stratejik yöntemlerle çalışarak ilk seçimde AKP’yi indirip halkın iktidarını kuracağız” ifadelerini kullandı.

Toplantılarda öbek örgütlenmesi, sandık ve seçim güvenliği, salgın koşullarına uygun çalışmalarda gelinen durum değerlendirilip, seçim çalışmalarının startı verildi.

Editör: TE Bilisim