CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP’nin 97. kuruluş yıldönümünü onur ve gururla kutladıklarını bildirdi

“97. onur yılımız”

“CHP, çağdaş bir gelecek için çalışıyor”

“Bir çift mavi göz ışığında mücadele ediyoruz”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası konumundaki CHP’nin 97. kuruluş yıldönümünü onur ve gururla kutladıklarını bildirdi.

9 Eylül 1923 yılında kurulan, kurtuluş ve kuruluşun partisi CHP kadrolarının herkesin ve her kesimin huzuru ve refahı için, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için var gücüyle çalıştığına dikkat çekti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Cumhuriyet’le birlikte ikinci büyük eserinin ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, bu bilinçle Atatürk’ün ilke ve devrimleri ve bir çift mavi göz ışığında mücadele ettiklerini söyledi.

CHP’nin 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, kula kulluk etmeyenlerin partisi olan CHP’nin dış güçlere boyun eğmeyen yapısıyla, kadınların, çocukların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, haksızlığa uğrayanların, çiftçinin, işçinin, işsizin, emekçinin, eğitimcinin, esnafın, öğrencinin, yaş almışların, toplumun tüm kesimlerinin partisi olmaya devam edeceğini kaydetti.

Irk, dil, din, mezhep gözetmeksizin toplumun tüm renklerini bünyesinde barındıran, tüm kesimlere hitap eden, çağdaşlığı, bilimselliği, kardeşliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü esas alarak bugünlere taşınan CHP’nin ülkenin bütünlüğünden taviz vermediğini ifade eden Dr. Şevkin, “Ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözü şiarımızdır” dedi.

CHP’nin toplum üzerindeki baskı ve sindirme politikalarının karşısında duran, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bir yapıyla çocukların çağdaş geleceğinin ipotek altına alınmasına karşı mücadelesinden taviz vermeyeceğini dile getiren CHP’li Dr. Şevkin,  “CHP’nin 97. kuruluş yılı milletimize kutlu olsun. CHP varsa herkes için var. Cumhuriyetimiz de Cumhuriyet Halk Partisi de ilelebet yaşayacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en uzun soluklu ilk ve tek, dünyanın ise sayılı partisinden biri olan CHP’nin Türkiye’nin sigortası konumunda olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Toplumsal kaygılar güdüyoruz ve herkes için var olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” ifadesini kullandı.

CHP’li Dr. Şevkin, CHP’nin ilk genel seçimlerde iktidara yürüyeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim