CHP'li genç için savcı ceza talep etti

ADANA - Adana'da, Vefa Sosyal Destek Grubu'nun yardım dağıtımını engellemeye çalıştığı iddiasıyla yargılanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım için savcılık ceza talep etti.

Adana'da, Vefa Sosyal Destek Grubu'nun yardım dağıtımını engellemeye çalıştığı iddiasıyla "görevi yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçlarından CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ile kardeşi Deniz Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi. Adana 15'nci Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Yıldırım ile kardeşi, Yıldırım'ın avukatları katılırken,  CHP milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Burhanettin Bulut, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü, TBB Genel sekreteri Avukat Veli Küçük, Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz ile CHP'lilerde destek için salonda hazır bulundu. Yıldırım, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, beraatini talep etti. Yıldırım'ın avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatine karar verilmesini istedi.

Savcı ise esasa dair mütalaasında Deniz Yıldırım'ın beraatine, Yıldırım ise "görevi yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, dosyaya dair karar vermek için duruşmayı 6 Eylül'e erteledi.

Hamdullah Yağız Kesen

Editör: TE Bilisim