CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen:
"Çocukluğundan beri gazeteci olmanın hayalini kuran bir genç, bugün gazeteciliği bırakmanın hayalini kuruyor."

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle genç gazetecilerle buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın "Hep Birlikte" projesi kapsamında tüm meslek gruplarından gençlerle buluşacağını ifade eden Gökçen, "Genç gazetecilerle görüştük. Aslında yalnızca basın özgürlüğünün değil, toplumun haber alma hakkının da hayata geçmesini sağlayan; büyük gazetecilerin yanında mesleği öğrenmekle birlikte onlara bilgiyi sahadan veren, emekleri görünmeyen çoğunlukla genç gazeteciler." dedi.

Gökçen, "Bir gazeteci arkadaşımız bize şunu anlattı: 'Ben küçüklüğümde 32. Gün izleyerek gazeteci olmanın hayallerini kurdum. Hep gazeteci olmak istedim, bunun için çalıştım. Buna rağmen gazetecilikte yedinci yılım ve son altı aya kadar ailemden maddi destek alarak görevimi yapabildim. Küçükken gazeteci olmanın hayalini kurarken bugün onuncu yılımda bu mesleği bırakmanın hayalini kuruyorum.' Bu sözler yalnızca basın dünyası için değil, biz siyasetçiler için değil, tüm toplum adına kaygı verici. Gazetecilerin özgür olduğu, başta gençler olmak üzere tüm gazetecilerin sendikalarda örgütlenebildiği ve haklarını kazanabildikleri bir Türkiye ümidiyle, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

GENÇ GAZETECİLER ÇALIŞTAYI RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: TE Bilisim