AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla vatandaşlara gönderilmek üzere mektup hazırlandı. Mektupta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarının halkı ziyaret edeceği ve “dertlerini” dinleyeceği belirtildi.

Bahsi geçen mektupta, “Sizlerin huzuru, mutluluğu, refahı ve güvenliği temel hedefimiz… Arz odaklı hizmet politikamız gereğince yeni bir çalışma daha başlatıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızın koordinasyonunda Ulusal Hane Ziyareti Programı’nı hayata geçiriyoruz. Devletimizin şefkat eli olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın çalışanları sizleri hanelerinizde ziyaret ederek bir bardak soğuk suyunuzu, bir demli çayınızı içecek. Kah dertlerinizi dinleyecek, kah sohbetinize eşlik edecek. Her türlü ihtiyacınızda sizlere uygun sosyal desteği sağlayacak ve ilgili kurumlara yönlendirecek” ifadeleri kullanıldı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması için önerge veren Antmen “Devlet memurları AKP’nin il ve ilçe mensupları mı zannedilmektedir? Bu hatalı ve yasalara aykırı uygulamanın sonlandırılması için bir girişimde bulunacak mısınız?” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarına (SYDV) bu doğrultuda verilen talimatla çok ciddi ek yük getirilmekte olduğunu belirten CHP’li Vekil “Hali hazırda çalışma koşulları bakımından zaten yoğun olan personellerin çalışma koşullarının düzeltilmesi yerine bir de onlara ek mesai yüklenmektedir. Bu kararın alınmasında son dönemde iyice artan yoksulluk, zamlar, konut krizi ve içinde bulunduğumuz baskı iklimi sonrasında AKP’li milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarına vatandaşların gösterdiği tepki etkili olmuştur. İktidar partisi AKP’ye yönelik demokratik tepkiler sonrası AKP’li yetkililer esnaf ve hane ziyaretleri yapamaz hale gelmiştir. Bunun yükü de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarına yüklenmekte; hane ziyaretleri onlar üzerinden yapılmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Zaten yeterince çalışma yükü olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları personeline neden ek yük getirilmektedir? Şu ana kadar kaç hane ziyareti yapılmıştır? Kaç personel bu ziyaretlerde bulunmuştur? Bahsi geçen hane ziyaretleri hangi il ve ilçelerde yapılmıştır?

– Planlanan hane ziyareti sayısı kaçtır? Kaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları personeli bu konuda çalışması için görevlendirilmiştir? İş yükünün azaltılması için neden ek personel alınmamaktadır?

- Vakıf çalışanlarının iktidar partisi AKP’nin propagandasında kullanılmasını doğru buluyor musunuz? Devlet memurları AKP’nin il ve ilçe mensupları mı zannedilmektedir? Bu hatalı ve yasalara aykırı uygulamanın sonlandırılması için bir girişimde bulunacak mısınız?

– Ziyaret edilen hanelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı mektup dışında ne götürülmektedir? AKP’nin promosyon ürünleri veya broşürleri de dağıttırılmakta mıdır?

Editör: TE Bilisim