Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM Genel Kurulu gündemine alınması beklenilen internet medyası ve sosyal medya yasasıyla ilgili olarak, “Partimiz sansür yasasına karşıdır ve bu yasa acilen meclis gündeminden çıkarılmalıdır” dedi.


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yarın TBMM Genel Kurulu gündemine alınması beklenen; internet medyası ve sosyal medyada yeni yaptırımlar öngören yasa teklifine karşı toplanan imzaları TBMM’de grubu bulanan siyasi partilere iletti. TBMM önünde bir araya gelen TGS Ankara Şubesi üyeleri dilekçeleri partilerin grup başkanvekillerine iletti. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’de gazetecilere destek vererek açıklamalarda bulundu.
Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasinin olmayacağını ifade eden CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, “Parti olarak Basına sansür yasasına karşıyız.Bu yasal düzenlemesi ile Anayasal hak ve özgürlükler kullanılamaz. Ve Vatandaşın haber alma hakkı bir kenara itilir. Bu çerçevede hukuk devleti, basın özgürlüğü için diyoruz ki  Bu yasal düzenleme Basına sansür yasa teklifidir.Anayasal hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla vatandaşlar tarafından kullanılması için geri çekilmelidir.Demokrasi ve özgürlükler ile Hukuk Devleti için bu basına sansür yasasının Meclis gündeminden çıkarılması ve basın özgürlüğünü sağlayacak tüm yasal düzenlemelerin hemen yapılması gerekmekte” dedi.


Tarihin en büyük karartma girişimi ile karşı karşıya kalındığını ifade eden TGS Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş da, “Dezenformasyon yasası adı altında getirdikleri sansür yasasına karşı bugünden itibaren her yerde, her alanda mücadele yürüteceğimizi söylüyoruz. Dilekçelerimizi hazırladık, tüm grup başkan vekillerine bu dilekçeleri vereceğiz. Bu sansür yasası her yönüyle Anayasa’ya aykırıdır. Sayın Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Macaristan örneğini verdi, sansür yasasını getirirken. Lütfen seçim hesaplarınıza basın özgürlüğünü alet etmeyin. Bu sansür yasasını geri çekin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi