CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84. yılı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Ulusal Savaşımızın önderi, çağdaş, demokratik, laik Türkiye’nin mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 84 yıl oldu.

Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşadığımız 10 Kasım, yas tutmak, yas tazelemek günü değil; O’nu fikirleriyle, idealleriyle anlamak günüdür.

Özellikle iktidarın ağır saldırıları altında olan, en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa sahip çıkmaktır. Kayıtsız şartsız milletin olan egemenliği milletten alıp Saray’a veren “Tek Adam Rejimini” ilk sandıkta tarihe gömmektir.

Fikir ve düşüncelerini, ilke ve devrimlerini, gelecek nesillere aktarmak, gösterdiği hedeflere kararlılıkla yürümek; Cumhuriyetimizin kazanımlarını arttırarak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

Ülkemizin içinde bulunduğu ağır buhrandan tek çıkış yolunun Cumhuriyetin kuruluş değerlerine yeniden dönmek olduğunu biliyoruz.  Atatürk’ün fikirleri, Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır.

O'ndan aldığımız bu güçle, en büyük eseri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.

Atatürk, bıraktığı ölümsüz eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşma arzusunda olanlar, emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Demokrasiye, tam bağımsızlığa, ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz inancımızla, eşsiz bir devlet adamı ve lider olan Ulu Önderimiz Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında sevgi, özlem ve minnetle anıyor, aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Editör: Haber Merkezi