CHP'li Bulut, orman yangınlarının sürdüğü Tunceli ve Bingöl'de incelemelerde bulundu. "Zamanında müdahale edilmedi"

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle, orman yangınlarının sürdüğü Tunceli ve Bingöl’de incelemelerde bulundu. Tunceli’de 2 haftadır ormanlar yanarken, kamuoyunun hiçbir bilgi alamadığını, havadan yangına herhangi bir müdahalede bulunulmadığının kaydeden Bulut, zamanında müdahale edilmiş olsaydı, onlarca hektar alanın yanmayacağının altını çizdi.

ANKARA///

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu’ndan oluşan bir heyetle günlerdir orman yangınlarının sürdüğü Tunceli ve Bingöl’e gitti. 

BÖLGE KADERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILDI

Tunceli Hozat, Ovacık ve Bingöl Yayladere’de orman yangınlarının sürdüğü bölgelerde 4 gün boyunca CHP heyeti ile birlikte incelemelerde bulunan Bulut, şeffaflık adına kamuoyunu bilgilendirmek adına bölgede belediye başkanlarıyla, il ve ilçe örgütleriyle, bölge halkıyla yangınla ilgili istişarelerde bulunduklarını kaydetti. Şartların çok zor olduğu bölgede günler sonra CHP heyeti gidince helikopterlerle yangına müdahale edildiğini belirten Bulut, bölgenin günlerce kaderiyle baş başa bırakıldığını söyledi.  Bulut, yangının ilk günlerinde ne belediye başkanlarının ne de vatandaşların bölgeye alınmadığını, ormanlar yanarken “burada yangın yok’ açıklamalarının yapıldığını bildirdi.

ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLMEDİ

Tunceli’de 13 gündür ormanlar yanarken, kamuoyunun hiçbir bilgi alamadığını, havadan yangına herhangi bir müdahalede bulunulmadığının kaydeden Bulut, zamanında müdahale edilmiş olsaydı, onlarca hektar alanın yanmayacağının altını çizdi. Ege’de, Akdeniz’de ormanlar yanarken bakanların o bölgelere gittiğini belirten Bulut, “Çevre Şehircilik, Tarım ve İçişleri bakanlarını bölgeye davet ettik.  Gelin görün. Tunceli de Bingöl de Türkiye’nin vilayetleri dedik. Hiçbir bakan bölgeye gelmedi. Belediye başkanları 130 hektar kadar alanın yandığını belirtiyor. 10 gündür bölgeyi kapatan yetkililer, yangının büyümesinde sorumludur” ifadelerini kullandı.

UÇAĞA İHTİYAÇ VAR

Tunceli'de Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi bölgesinde, Hozat’ta yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bulut, Bingöl Yayladere’de yangının sürdüğünü, alevlerin yerleşim birimlerine sıçrama tehlikesi olduğunu, helikopterlerle müdahaleniz yetersiz kaldığını, bölgenin sarp yapısı yüzünden yangın söndürme uçağına ihtiyaç olduğunu belirtti.

BELEDİYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

CHP’li Bulut, “Yangına müdahale için arazöz, itfaiye aracı ve belediye ekiplerini gönderen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, AFAD'a, MUDAK'a, yangını söndürmek için canla başla emek veren gönüllülere, teşekkür ediyoruz. Bölge halkı kendini sahipsiz hissetmesin. 251 belediyemizle Tunceli ve Bingöl’ün yanındayız. Bölgeye her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim