Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, İran'ın Türkiye'ye uygulayacağı 10 günlük doğalgaz kesintisi ile ilgili iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu. Demirağ:" İşletmelerin zararını kim ödeyecek." dedi.

"CİDDİ BİR ELEKTRİK SORUNUMUZ VAR"

İran'ın, Türkiye'ye doğalgazı borç yüzünden temin etmediği iddiaları üzerine konuşan Demirağ;" Doğalgazın ödenmeyen borç sebebiyle kesildiği iddiları kulislerde konuşuluyor. İktidar cephesinden bu iddiayı yalanlayan bir açıklama geldi "teknik arızadan dolayı gaz akışı sağlanmayacak" dedi ama mantıklı bir açıklama değildi. İran neden onca yıl kesmedinde şimdi kesti. Bunu nasıl göze alabildi, kesmeden arıza tamiri mümkün değil miydi merak konusu.

Ülkemize dönüp bakacak olursak doğalgaz kesimi sebebiyle elektrik kesintilerinin de yaşanacağı bildirildi. Ciddi bir enerji sorunuyla karşı karşıyayız. Türkiye genelindeki tüm organize sanayi bölgelerine  salı ve perşembe günü elektrik verilmeyecek. 320 organize sanayi bölgesindeki 50 bin fabrika elektrik sorunu nedeniyle çok zarar edecekler.

Bu zararı kim karşılayacak?

İktidar bunun için bir ödenek hazırladı mı? Fabrikadaki emekçinin maaşları tam yatacak mı? İşte bu sorunların cevapları meçhul. İktidar yine basiretsiz yönetimin faturasını halka kesiyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim