CHP’li Erbay Kurban Bayramı’nı Akbelen direniş nöbetinde vatandaşlarla karşıladı

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan 740 dönümlük Akbelen ormanında ağaçların kesilmesine karşı direnen bölge halkının nöbeti devam ediyor. Ağaç katliamına karşı vatandaşlar tarafından başlatılan direniş nöbetine katılan ve vatandaşlarla birlikte iki gündür nöbet tutan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğlamızın her köşesi ayrı güzellikte. Ancak eşsiz güzellikteki ormanları ve kıyıları ile yeraltı ve yerüstü kaynakları talan ve yağma tehdidiyle karşı karşıya. Bunun son örneğini İkizköy’deki Akbelen ormanında yaşıyoruz. Ancak doğamızın talanına karşı sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

Kurban Bayramı’nın ilk gününü Akbelen ormanındaki nöbette vatandaşlarla birlikte semaverde çay demleyip kahvaltı ederek karşılayan Erbay, Muğla’ya gelen misafirleri nöbete destek vermeleri için Akbelen ormanında çadır kurmaya davet etti.

Milas İkizköy yakınındaki 740 dönümlük Akbelen ormanının kesilerek kömür ocağı yapılmak istenmesine karşı köylüler ve doğaseverler direniş nöbetine başladı. Direniş sonrası ağaç kesimi durduruldu. CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay bölgeye gelerek nöbet eylemine katıldı.

CHP’li Erbay burada yaptığı açıklamada, Muğla’nın doğal güzelliklerinin siyasi iktidar tarafından talan edildiğini söyledi. Akbelen ormanındaki ağaç katliamına bir an önce son verilmesi çağrısı yapan Erbay, bütün vatandaşları nöbet eylemine destek vermeye davet etti.

Nöbette ikinci günü tamamladıklarını ifade eden Erbay, “Dün arife günüydü. Bugün de kurban bayramının birinci günü. Tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum. Dünden bu yana burada nöbetteyiz. Bayram günü buradayız. Akbelen ormanına sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu katliama izin veremeyeceğiz.” dedi. Erbay şunları söyledi;

Rant uğruna doğa talan ediliyor

İklim krizinin arttığı, su kaynaklarının her geçen gün yok olmaya başladığı bir durumda ormanları kesmenin ve yeraltı su kaynaklarını yok etmek akıl almaz bir durumdur. Dünya bu sorunlara çözüm üretmek için ciddi bütçeler ayırarak çalışmalar yaparken AKP iktidarı rant için doğayı katlediyor.

Sınırlı olan kaynaklar yok ediliyor

Muğla’ya her yıl milyonlarca insan geliyor ve mevcut durumda su kaynakları yetersiz kalıyor. Buna rağmen ormanlar ve yeraltı kaynakları yok ediliyor. Bu ormanlara sahip çıkılmazsa birkaç yıl sonra Bodrum’a gelen misafirlerimiz su bulamayacaklar. Eğer bu şirketler istedikleri faaliyetleri yürütürlerse, kömür havzası diye yerin altına inerlerse yerin altındaki su kaynakları yok olacaktır. Görünenin ötesinde çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız.  

Vatandaşlarımızı direniş nöbetine davet ediyoruz

Muğla’nın nüfusu bir milyon ama şu an bayram nedeniyle yaklaşık üç milyon misafir var Muğla’da. Otellerde yer bulamayan vatandaşlarımızı çadırlarını alıp Akbelen ormanına gelmelerini bekliyoruz. Hem doğanın içinde çok güzel kamp yapabilirler hem de anlamlı bir tatil olur onlar için. Ayrıca 30 Temmuz tarihinde bölgede bir keşif yapılacak. Ormanlarımızı savunmak için bu keşfe de büyün vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim