CHP'li Faruk SARIASLAN Kabataş Erkek Lisesi’nde yatılı öğrenim gören öğrencilerimizin barınma sorununa ilişkin soru önergesi verdi.

CHP'li Faruk SARIASLAN soru önergesinde şu ifadelre yer verdi.

 Liselere Giriş Sınavı’nda derece yaparak girdikleri Kabataş Erkek Lisesinde okuyan öğrencilerimiz barınma sorunu yaşamaktadır. Daha önce okul kampüsü içinde yer alan yurt binasının, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle bina güçlendirme işlemine başlanmış ve tadilata alınmıştır. Yaklaşık 6 yıldır bu tadilat devam etmektedir.

          Kız öğrenciler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurdunda kalmaktadır. Erkek öğrencilerin bir kısmı (10,11 ve 12. Sınıflar) Üsküdar merkezde, bir kısmı da (Hazırlık ve 9. sınıflar) Üsküdar Bulgurlu Mahallesinde 2022 yılında hizmete açılan bir yurt binasında barınmaktadır. Bulgurlu yurt binası daha önce yurt binası olarak inşa edilmemiş, yurt binasına dönüştürülmeye çalışılmıştır. Bulgurlu yurdunda daha 14 yaşındaki Türkiye derecesi yapmış 140 öğrenci, 8-10 kişilik odalarda kalmaktadır. Yurdun fiziki şartları oldukça yetersiz, banyo, tuvalet, çamaşır makinesi sayıları yetersizdir. Havasız koşullarından dolayı  bir kişinin soğuk algınlığı, grip vb. rahatsızlığı tüm öğrencileri etkilemektedir.

Bu bağlamda,

1-  Anadolu’nun çeşitli illerinden gelip Kabataş Erkek Lisesi’nde yatılı öğrenim gören öğrencilerimizin barınma sorunundan Bakanlığınız haberdar mıdır?

2- Tadilatı yaklaşık 6 yıldır devam eden Kabataş Erkek Lisesi okul kampüsü içerisinde yer alan yurt binasını öğrencilerimizin bir an önce hizmetine açıp mağduriyetlerini ortadan kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi