KAMUOYUNA  VE  NEVŞEHİR’Lİ  HEMŞEHRİLERİME  AÇIKLAMAMDIR

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk SARIASLAN Kamuoyuna ve Nevşehirlilere açıklama yaptı.

Dünkü yaptığı basın açıklamasında sonra gelen tepkiler üzerine yazılı basın açıklaması gerçekleştiren Sarıaslan ayrıca sosyal medya dan özrü paylaşımı yaptı.

Sarıaslan paylaşımında ;" #Ortahisar Kalesine asılan bayrakla alakalı #TBMM’den bugün yaptığım basın açıklamasında Osmanlı Bayrağı ve Üç Hilal ile ilgili düşünmeden söylediğim “bez parçası” sözünden dolayı #Nevşehir’li hemşehrilerimden ve kamu oyundan özür dilerim. Sevgi ve selamlarımla." dedi.

SARIASLAN ; "TBMM’den yapmış olduğum bir basın açıklaması neticesinde basında çıkan ve kamuoyuna yansıyan haberler üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Bizi tanıyanlar çok iyi bilir; Vatana, Bayrağa, Cumhuriyete ihanet asla bizim kitabımızda yazmaz. Bizim Bayrak ve Cumhuriyet sevdamız sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan itibarsızlaştırma ve çamur siyaseti ile asla ölçülemez."dedi

Faruk SARIASLAN; İstemsizce söylediğim bir kelimeden yola çıkılarak, partimi ve şahsımı itibarsızlaştırma çabaları boş çabalardır. Buna benzer algılar oluşturarak; esnafın, çiftçinin, sanayicinin sorunlarını, gitgide kötüye giden ekonominin, arsızlığın ve hırsızlığın üstünü asla örtemezsiniz. Buna izin vermeyiz, halkımız izin vermez. Zamanı geldiğinde milletimiz gereğini yapar. Cumhuriyet ve bayrak kimsenin tekelinde değildir, Türk milletinin ortak değeridir.

Türklüğümün, cefakâr ve vefakar atalarımın tarihini ders alacak kadar değil, ders verecek kadar bilirim. Ülkemi, milletimi ve bayrağımı sevmekten beni kimse vazgeçiremez. Bana önyargıyla, vicdansızca, merhametsizce, ahlaksızca yorum yapan vatandaşlarımızı kınamıyorum, beni anlamaya davet ediyorum. Ben hatalarından ders alan ve gerektiğinde özür dileyebilen bir kişiliğe sahibim. Özür dilemek bir erdem vicdan işidir.

Seçim bölgem Nevşehir’de, İlçelerinde, Beldelerinde ve Köylerinde, gördüğüm bildiğim tüm sorunları TBMM’ye taşıdım ve bir çoğunun çözümüne de vesile oldum. Ülkeme, milletime, bayrağıma hizmet etme şevkimi hiçbir güç engelleyemez. Ufak tefek karalama kampanyaları Nevşehir sevdamızdan bizleri  vaz  geçiremez,  hizmet yolundan döndüremez.

Söylemlerimin kasten farklı taraflara çekilmesini, sosyal medyada şahsıma yapılan linç kampanyalarını ve sözlerimin başka taraflara çekilmesini doğru bulmuyorum. Yapıcı eleştiriler, hakaret, küfür içermeyen yorumlar baş tacımızdır, aksi durumlara karşı kanuni haklarımı kullanacağımı ve suç duyurusunda bulunacağımı buradan ifade etmek isterim." dedi

https://www.habereguven.com/sariaslandan-ortahisar-kalesine-asilan-bayraga-tepki/
Editör: TE Bilisim