CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ ALİ HAYDAR HAKVERDİ, AKP’Lİ MURAT KÖSE’NİN BAŞKANLIĞINI YAPTIĞI MAMAK BELEDİYESİNDEKİ YOLSUZLUK, KÜFÜR VE ŞİDDET İDDİALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!

NE OLMUŞTU?

AKP’liMamakBelediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz, 03.06.2021 tarihinde yaptığı açıklama ile Mamak Belediyesi’nde “Usulsüzlük ve yolsuzluk tespit ettiğini” dile getirdi. AKP’li Mamak Belediyesinde ki yolsuzluklara dair bir dosya hazırladığını beyan eden Yılmaz, Başkan Murat Köse’nin Özel Kalem Müdürü tarafından görevlendirilen bir personelin, yolsuzlukların açığa çıkmaması için kendisini engellemeye çalıştığı iddiasında bulundu. Partisinden istifa eden Meclis üyesi Esra Yılmaz, sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile yaşadıklarını “Cenaze işlerinde çalışan bir personel hakaret, sinkaflı küfür, baskı ve hatta kıyafetime kadar laf söyleyecek kadar densiz, hadsiz hatta fiziki şiddet uygulayacak kadar haddini aşmıştır. Ben de yapabileceğim en doğru şeyi yaptım, kendimi korudum. Bu iki personele dava açtım. Dava dilekçeme cevabınız daha da vahim; ‘yalan, iftira, dedikodu ve cımbızlanmış ifadelerle dolu’ yazık! Çok yazık! Sayın Köse, kıyafetimi sorgulayacak kadar ileri giden personelinizin yanında durdunuz. Biz kadınlar, sizin konu mankeniniz değiliz. Sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Mamak Belediyesi’ndeki akraba çetelerinizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. 9 yılımı verdiğim Ak Parti’den istifa ediyorum.” ifadeleri ile aktardı.

AKP’li Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz’ın yaptığı açıklamada, iddia ettiği “yolsuzluk, sinkaflı küfür ve şiddet” iddiaları, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Meclis gündemine taşındı.

İDDİALAR SONRASI MAMAK BELEDİYESİ’NDE İNCELEMELER YAPMAK ÜZERE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ Mİ?

CHP’li Hakverdi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz’ın açıklamalarında; “Belediyede yolsuzluk ve usulsüzlük tespit ettiğini” kendisine “Sinkaflı küfür edilip şiddete uğradığını” beyan ettiğini belirterek, “Bu açıklamalar ve ciddi iddialar sonrası Mamak Belediyesi’nde incelemeler yapmak üzere Bakanlığınızca müfettiş görevlendirilmiş midir?” diye sordu.

31 MART YEREL SEÇİMLERDEN BUGÜNE KADAR MAMAK BELEDİYESİNDE HERHANGİ BİR İNCELEME YAPILIP, BAŞLATILMIŞ BİR SORUŞTURMA VAR MIDIR?

Hakverdi önergesinde, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar Bakanlığınız tarafından Mamak Belediyesi’nde herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmış ise müfettişlerin önerileri sonrasında açılmış bir soruşturma bulunmakta mıdır?” diye sordu.

BU İDDİALAR CHP’Lİ BİR BELEDİYEDE OLSA YER YERİNDEN OYNARDI!

AKP’li Meclis üyesi Yılmaz’ın iddialarının çok ciddi olduğunu ve bu iddiaların mutlaka kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini belirten Hakverdi, “En küçük iddialarda dahi CHP’li Belediyelere müfettiş gönderen ve sonrasında soruşturma başlatan iktidar, Mamak Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili sessiz kalıyor. Bu iddialar CHP’li bir belediye hakkında olsa hemen harekete geçilir, havuz medyası eliyle de yer yerinden oynatılırdı. Görülen o ki iktidar, kendi partisinde yaşanan yolsuzluk, küfür ve şiddetin üzerini örtmeye çalışıyor. Seçildiği günden beri Mamak halkına hizmet etmek yerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalışan Murat Köse’nin hakkında henüz bir işlem yapılmaması Adalet duygusunu derinden sarstığı gibi iktidarın iki yüzlü tavrını da ortaya koymaktadır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim