CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA “Milli Eğitim Bakanlığı Omicron varyantına karşı hızlı tedbir almalıdır” konuyla ilgili MEB önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA ; MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER’E MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDEN SESLENDİ.

Bilim kurulunun açıklamaları ve dünyadaki veriler incelendiğinde Omicron varyantına bağlı vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Aynı zamanda da kış aylarında görülen mevsimsel hastalıkların dönemsel artışlarının yaşandığı günlerde bulunmaktayız. Çocuklarda da gribal enfeksiyon ve nezle durumları çok yaygın seyretmektedir.

Tablo böyle iken Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi (TTB) Okul Sağlığı Çalışma Grubunun uyarıları doğrultusunda okullarda gerekli önlemler alınmalıdır. Öğretmen, idareci, kantinci, servis çalışanları, güvenlik görevlileri ve öğrenciler zaman geçirilmeden aşılanmalıdır. Okullarda PCR testleri hızla yapılarak, vaka sayıları tespit edilmeli ve günlük olarak yayınlanmalıdır.

5-12 yaş grubundaki öğrencilerin aşısı, 14 Ocak’tan önce yapılarak, okullar açıldığında bağışıklık kazanmış olmaları sağlanmalıdır.

Aşı olmayan okul çalışanları okula, öğretmenler ise derslere girmemelidir.

Okullardaki vaka durumlarına göre, 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin, 14 Ocak tarihinde başlatılması düşünülebilir.

Bir haftalık kaybın ikinci dönemde giderilmesi mümkündür.

Yarıyıl tatilini öne çekerek eğitim- öğrenimde oluşacak kayıplar, yaz tatili ya da nisan ayı tatili iptal ederek giderilebilir.

Bu sayede ocak, şubat ayları muhtemel vaka artışlarının ve buna bağlı olarak yoğun bakımlarda oluşacak doluluk oranlarının önüne geçilebilir.

Daha önce de olduğu gibi, hiçbir tedbir almadan süreci geçiştirmeye çalışmak öğrencilerin ve toplumun sağlığını tehlikeye atacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerimizin ve toplumun sağlığı için acil önlemleri zaman geçirmeden almalıdır.

Editör: TE Bilisim