Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi'nde koruyucu aile yanına verilen ve sonrasında hayatını kaybeden 5 yaşındaki Selim’in adli tıp raporunda işkence sonucu öldüğünün tespit edildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
5 YAŞINDAKİ SELİM, İŞKENCE SONUCU MU ÖLDÜ?
AİLE HAKKINDA GEREKLİ İNCELEME VE ARAŞTIRMA YAPILMIŞMIYDI..!
Önergesinde Bolvadin İlçesi'nde koruyucu aile yanına verilen ve sonrasında hayatını kaybeden 5 yaşındaki Selim’in adli tıp raporunda işkence sonucu öldüğünün tespit edildiği iddialarının doğru olup olmadığını soran Milletvekili Köksal, "Küçük çocuğun uzun süre koruyucu aile tarafından işkence gördüğü iddiası doğru mudur? Küçük çocuğun koruyucu aile yanına verilirken aile ile ilgili gerekli inceleme ve araştırma yapılmış mıdır?" dedi.
ÇOCUĞUN AİLE YANINDAKİ KOŞULLARI DENETLENMEDİ Mİ?
İHMALİ OLAN GÖREVLİLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILACAKMI..!
Koruyucu ailenin çocuğa iyi davranıp davranmadığının görevliler tarafından denetlenip denetlenmediği soran Köksal, "Küçük çocuğun koruyucu aile yanında işkence gördüğü iddiası doğru ise koruyucu aile yanında sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüp sürdürmediğini, koşullarının iyi olup olmadığını, ailenin küçük çocuğa iyi davranıp davranmadığını Bakanlığınıza bağlı olarak çalışan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ndeki ve Bolvadin İlçesi'ndeki görevliler denetlememişler midir? Söz konusu denetim yapıldıysa çocuğun durumunu tespit etmeyen veya denetim yapılmadıysa denetimi yapmayarak ihmal ve kusurda bulunan görevliler hakkında Bakanlığınızca bir soruşturma açılacak mıdır? Yoksa olayda denetim görevini yerine getirmeyen veya eksik yerine getiren görevlilerin bu davranışlarına göz mü yumulacaktır?" ifadelerini kullandı.
DENETİMLER KAĞIT ÜZERİNDE Mİ YAPILIYOR
"Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuklarla ilgili denetimler kağıt üzerinde mi yapılıyor?" diyen Köksal, "Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuklarla ilgili ne kadar sıklıkta ve kaç tane görevli tarafından çocuğun aile yanındaki bakım, gözetim, ilgi, sevgi, sağlık durumuna ilişkin denetim yapılmaktadır? Bu denetimler kağıt üzerinde mi yapılmaktadır? Yoksa bizzat yerinde mi yapılmaktadır? Pandemi nedeniyle koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların denetiminin yapılmadığı iddiası doğru mudur? Eğer bu doğru ise devletin sahip çıkması gereken bu çocuklar niçin koruyucu olarak verildiği ailelerin insafına bırakılmıştır?" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim