"Tarım ülkesi Türkiye'de çiftçi perişan halde"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi'ne bağlı köylerde çiftçilerin sorunlarını dinledi. Köksal, "Tarım ülkesi olan Türkiye'de çiftçi perişan halde. Çiftçi artık ayakta kalamıyor. Üretici toprağını yok pahasına satıyor ve kente göç ediyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP Sandıklı İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanı ile birlikte sosyal mesafe kurallarına titizlik göstererek Sandıklı İlçesi'ne bağlı; Menteş, Ekinova, Alamescit, Örenkaya, Reşadiye, Yayman, Koçgazi, Gürsu ve Koçhisar köylerinde çiftçilerle görüşerek sorunları yerinde dinledi.

MENTEŞ BARAJI YILLARDIR TAMAMLANMIYOR..!

Menteş Köyü'nde çiftçilerle görüşen Milletvekili Köksal, "Kuraklıktan zarar gören çiftçi zararının karşılanmasını ve gübre tohum mazot desteği verilmesini istiyor. 2014’ten beri her seçim dönemi tamamlanma sözü verilen barajın bitmesini istiyorlar. Bu baraj söz verildiği gibi zamanında tamamlansaydı 2 köy sulanırdı ekinlerimiz kurumazdı diyorlar." ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ: ÜRETİM MALİYETLERİ ARTIKÇA ZARAR EDİYORUZ

Afyonkarahisar'ın dört bir tarafında sorunların aynı olduğunu kaydeden Köksal, "Geçtiğimiz günlerde Dinar ve Sultandağı ilçelerimize bağlı köylerde de çiftçilerimizde bir araya geldim. Sorunlar, talepler hep aynı üretici hükümetten destek bekliyor." dedi. Daha sonra Alamescit Köyü'ne geçen Köksal, burada da sorunları yerinde dinledi. Çiftçiler Milletvekili Köksal'a elektrik faturalarının yüksekliğinden mağdur olduklarını söyleyerek, üretim maliyetlerinin yükseldikçe zarar etmeye devam ettiklerini ifade ettiler.

ÇİFTÇİLERİMİZE VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN

Milletvekili Köksal, AKP'li Milletvekillerine çiftçilere verdikleri sözleri tutmaları çağrısında bulunarak, "Afyonkarahisarlı bütün Milletvekillerimize Dinar ve Sultandağı'nda yaptığım çağrıyı tekrarlıyorum; Çiftçilerimize vermiş olduğunuz sözleri lütfen tutun. Kuraklıktan dolayı çiftçinin ürünleri telef olmuş durumda. Kuraklıkla mücadele için ciddi bir eylem planı yapılması gerektiğini defalarca söyledim. Perişan olan çiftçilerimiz tarımı terk etmeye başladı." şeklinde konuştu.

67 YIL SONRA İLK DEFA BİR MİLLETVEKİLİ ZİYARET ETTİ

Sandıklı İlçesi'ne bağlı Koçgazi Köyü'nü ziyaret eden Milletvekili Köksal, köy sakinlerinin büyük ilgisi ile karşılaştı. 1954 yılından bu yana köylerine ilk defa Milletvekili geldiğini kaydeden köy sakinleri, "Köyümüze 1954 yılından bu yana gelen ilk Milletvekili sizsiniz. Daha önce bu kadar yıl içerisinde buraya gelen bir Milletvekili olmadı. Allah sizden razı olsun." dediler.
Milletvekili Köksal ise Ankara'nın değil Afyonkarahisar'ın Milletvekili olduğunu söyleyerek, "Koçgazi Köyümüz su sıkıntısı yüzünden dışarıya göç vermiş nüfusu 150 kişinin altına düşmüş. Ayrıca Koçgazide 1954’ten bu yana köylerine adım atan ilk Milletvekili olduğum için teşekkür ettiler. 1 kişi bile olsa gidip elini sıkıp derdini dinleyip derman olmak için mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

Milletvekili Köksal, Koçgazi Köyü ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan İsmail Karakuş’a parti rozetini takarak, "İktidar yoluna yol arkadaşlarımızla çıkıyoruz. Partimize üye olan İsmail kardeşimize ve bundan sonra üye olacak arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim