CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana’nın Feke ilçesinde günlerdir devam eden nakliyeci esnafının yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

ORMAN KÖYLÜMÜZ SAHİPSİZ DEĞİL

Orhan Sümer, “Adana Feke’de köylülerimiz orman ürünleri üretip geçimlerini ormancılık faaliyetleriyle sağlamaktadır.

Aynı zamanda kamyoncular kooperatifi aracılığıyla orman deposuna emval taşıyarak nakliyecilik işi yapmaktadırlar. Ancak artan maliyetlere rağmen Orman Genel Müdürlüğü tarafından nakliyeci esnafımıza 4 sene önceki fiyatlar teklif ediliyor. Vatandaşlarımızdan gelen bilgilere göre kimi yetkililer tarafından köylülerimiz tehdit ediliyor. Kimse haklı mücadelelerinde Feke’li hemşerilerimizi yalnız sanmasın” Dedi

FEKE’Lİ NAKLİYECİ ESNAFI KONTAK KAPATTI

Orhan Sümer, “Son yıllarda artan mazot, benzin, yağ, yedek parça, lastik, işçi yevmiyeleri gibi kalemlerin sürekli artması nedeniyle köylülerimiz bu durumun altından kalkamaz hale gelmiştir. Orman İşletme Müdürlüğü’nün artan maliyetlere rağmen nakliyecilerimize verdiği üretim ve taşıma ücreti daha önceki yıllarda belirlenen fiyatlardan çok daha aşağıdadır.

Defalarca uzlaşı aranmasına rağmen nakliyecilerimize verilen taşıma ücreti arttırılmamıştır. Bu sebeple Feke Kamyoncular ve Tarım Kredi Kooperatifleriyle birlikte karar alınarak 46 kamyon ve tır Orman Genel Müdürlüğü’nün taşıma ve üretim işini durdurup kontak kapatmıştır. Tüm geçim olanakları ormana ve bu işin nakliyesine bağlı vatandaşlarımızın talebi yerine getirilmeli, Orman Genel Müdürlüğü Orman Köylüsünün Anayasal hakkını korumalıdır.” Dedi.

İKTİDAR YOKSULLUĞA DEMİR ATTI

Orhan Sümer, “Artan maliyet varsa, yapılan işin bedeli de mutlaka yükselecektir. Bugün Türkiye’de iğneden ipliğe her üründe dövizin etkisi, yanlış ekonomi politikalarının etkisi en acı şekilde hissediliyor. Her kesimden ekonomik çarkların dönmediği ile ilgili şikayetler geliyor. Özellikle devlet kurumları vatandaşlara doğrudan tesir edecek işlerde alt fiyat uygulaması göstermemelidir. İktidar ekonomi iyi durumda diyorsa vatandaşa ödeme yapılacağı zaman bu duruma uygun ödeme yapılmalıdır. Bu durum Feke’li nakliyecilerimiz için de geçerlidir. Asgari ücretli çalışanımız içinde geçerlidir.” Dedi

Editör: TE Bilisim