Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, RTÜK'ün ana haber bülteni sunucusu Selçuk Tepeli'ye başlattığı soruşturma hakkında sert eleştirilerde bulundu. Başkan Sarı:" İlla ceza kesilecekse halkı kandıran iktidar yanlısı kanallara kesilmeli." dedi.

"RTÜK ÖNCE İKTİDAR YANLISI TV KANALLARINA BAKSIN"

Tarafsız yayın ilkesine aykırı davrandığı gerekçesiyle Selçuk Tepeli'ye açılan davanın yersiz olduğunu dile getiren Başkan Sarı, RTÜK başkanı Ebubekir Şahin'e ver yansın etti. Başkan Sarı açıklamasında;" Basın yayın ilkesine uyan, doğru bilgiyi halka aktarmayı görev edinen, bilinçli gazetecilerimiz her zaman sansüre maruz kalmıştır. Halkı bilinçlendirmesin, sadece iktidarın istediğini gibi haberleri halka sunsun,  iktidarın çıkarlarını gözetsin diye basın her zaman susturulmuştur. Bu örneklerden bir tanesidini de geçtiğimiz günlerde yaşadık.

RTÜK, doğruları söyleyen TV kanalı sunucusuna inceleme başlattı. Bu inceleme yersiz, anlamsız bir inceleme. Görevi sadece halka doğruları anlatmak olan bir basın mensubuna, çıkarları uyuşmadığı için inceleme başlatılmamalı. Eğer RTÜK illa bir inceleme başlatacaksa, iktidar yanlısı TV kanallarına bakmalı. En büyük suçlu onlar. Halkı kandıran, ülkeyi şaha kalkmış gösteren, muhalefeti pasif gösteren, bir mesleğe yanlış izlenim veren, etik kurallara uymayan işte o ceza kesilmeyen iktidar yanlısı TV kanallarıdır. En büyük zararı veren onlardır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim