Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Organize Sanayi Bölgelerinde yaşanan 72 saatlik elektrik kesintisiyle ilgili eleştirel açıklamada bulundu.

"İKTİDAR HALKA DEĞİL HALK HALKA SAHİP ÇIKACAK"

Maddi açıdan tüm üretimlerin sekteye uğrayacağını ve işletme sahiperinin büyük zarar edeceğini belirten Başkan Sarı;" Elektriğe zam, doğalgaza zam, mazota zam, dolar arttı hammaddeye zam.

Her şeye zam üstüne zam gelmişken şimdi de sanayi bölgelerinde, Türkiye'nin can damarlarında üretimi durdurdular. Sebebi sorulduğunda ise İran, Türkiye'ye 10 günlüğüne doğalgazı kesti. Biz de elektirği 72 saat keseceğiz dediler. Emekçinin, iş verenin hakkına girdiler. Elektrik kesintisi yerine daha makul çözümler bulunmalı dedik, başka çözüm yok dediler. Bu vesileyle ihracat varsa da zaten bitirdiler, insanları iflas etme noktasına sürüklediler. 

Kesintideki zararı ortadan kaldırmak için bir plan var mı dedik. Yok dediler. Kısacası yine halkı kullanacaklar. Bu maddi zararın faturasını  halkımıza, emekçimize ödetecekler. İşlevsiz iktidar, basiretsiz iktidar yine  halka sahip çıkmayacak. Yine halk, kendi halkına sahip çıkacak." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim