CHP’li vekil Mahmut Tanal, 34 yıl önce hukuk eğitimi gördüğü İstanbul Üniversitesi’ne tekrar öğrenci olarak geri döndü. Heyecanlı olduğunu belirten Tanal, yaşam boyu öğrenmenin önemine dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bünyesindeki Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğu İstanbul Üniversitesi’ne 34 yıl sonra tekrar öğrenci olarak geri döndü.

Tanal, İstanbul Üniversitesi’nin, Türkiye’deki tek açık ve uzaktan öğretim hizmeti veren fakülte niteliğindeki, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde (AUZEF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne kaydını yaptırdı.

“HAYAT BOYU ÖĞRENMEYİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”

‘Devamlı öğrenci’ statüsünde yeni eğitim – öğretim yılına hazırlanan 59 yaşındaki Tanal, “Yıllar önce Hukuk Fakültesi’ni bitirerek ayrıldığım yuvama, İstanbul Üniversitesi’ne yeniden öğrenci olarak dönmüş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Eğitimde süreklilik ilkesini yaşam biçimi haline getirmiş birisiyim. Hayat boyu öğrenmeyi ülkemizde yaygınlaştırmalıyız. Zaten ‘Öğrenmenin yaşı olmaz’ diye güzel bir atasözümüz var. Eğitim benim için huzur ve mutluluk kaynağıdır. Bir şeyler öğrenmeden, araştırmadan vakit harcadığımda vicdan azabı duyuyorum. Sürekli eğitime önem bir ülkede duraksama, metal yorgunluk olmaz. O ülke sürekli gelişir ve büyük atılımlar gerçekleştirir” ifadelerini kullandı.

TANAL GEÇEN YIL YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİ

CHP’li vekil Mahmut Tanal, geçtiğimiz yıl da Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştı. Tanal ayrıca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Temel Eğitim Programını''nı tamamlayarak, sertifikasını Fakülte Dekanı Prof. Muharrem Özen'in elinden almıştı. Dil eğitimine de önem veren Tanal, Almancasını geliştirmek için dil kursuna gitmişti.

Editör: TE Bilisim