Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım,  yeni yılla birlikte ocak ve şubat aylarında otomobillere yüzde 20 ile 30 arasında zam beklentisi olduğunu ifade ederek, “Biz iktidarımızda ilk arabayı alacak olan kişilere sıfır ÖTV ile araba vermeyi taahhüt ederken AKP iktidarı zamdan söz ediyor. Bunlar ülkeyi yönetme kabiliyetini tamamen kaybetmişlerdir” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım sıfır otomobillerde yeni yıl itibariyle yüzde 20 ile 25 arasında zam geleceği iddialarını değerlendirdi. AKP hükümetinin artık ülkeyi yönetemez hale geldiğini ve tek bildikleri şeyin zam yapmak olduğunu aktaran Yalım, yeni yıla yine zamlarla girileceğini ifade etti.

 Otomobil piyasasının oldukça yüksek olduğunu ciddi artışlara rağmen zammın devam edeceğini vurgulayan Yalım, “Piyasada çok ilginç gelişmeler oluyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın hafta sonu otomobil piyasasındaki satış yetkileri ile yaptığı toplantıda özellikle şubat ayında otomobil fiyatlarıyla ilgili zam sinyalleri verdi. Önümüzdeki süreçte çok ciddi artışlar olabileceğinin sinyalini verdi. Benim de tahminim yüzde 20 ile 25 arasında hatta bazı model ve markalarda yüzde 30’lara varan otomobil sektöründe zam olacağını düşünüyorum. Bakan yardımcısının verdiği verilere göre kesinlikle önümüzdeki yıl Şubat’tan itibaren afaki bir zam gelecek. “ dedi.

Milletvekili Yalım şunları söyledi:

“Beşli çeteye hazine kasasında ödeyecek para bulamıyorlar ne yapalım? Ne yapalım diye düşünürken her seferinde vatandaş akıllarına geliyor. Bunlar devleti yönetme kabiliyetini yitirdiler. Bunlar devleti günlük yaşatıyorlar. Kasada para pul kalmadı. Şimdi; yok koladan, meyve suyundan ÖTV alır hale geldiler. Şimdide Özel Tüketim Vergisini hayatımızın her noktasına getirmeye çalışıyorlar. Utanmasalar İçtiğimiz sudan aldığımız nefesten ÖTV alacaklar. Deniz artık kurudu.  Bu nedenle seçimlerde harcayacaklar seçimlerden sonra faturasını yine sizlere kesecekler.”

Editör: Haber Merkezi