CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA, "TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığı 2023 bütçe konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli dernek ve vakıflarla yaptığı protokolleri gündeme getirdiği için, Bakanlığın bu vakıf ve derneklerle görev paylaşımı yaptığını söylediği için tehdit edildiğine dair basın açıklaması yayınladı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA paylaşımla ilgili linkleri verdi.

Baran-Haber-Görüş (@baranhaberdergi - https://www.barandergisi.net/siyaset/chpli-kaya-musluman-cemaat-vakif-ve-derneklere-havladi-hesap-h24934.html) Twitter hesabı ve haber linkinde yer alan tehdit içerikli paylaşım şöyle:

“CHP'li Yıldırım Kaya, çapına ve çatısı altında bulunduğu, taciz-tecavüzlerle gündeme gelen, küfür ocağı CHP’ye bakmadan yüzemeyeceği sulara dalıyor. Böyle konuşabilmenizin sebebi, Müslümanların bugüne kadar sizden hesap sormamış olması; ama o hesabın vakti geldi, biraz daha sabredin.”

Sizin tehditlerinize pabuç bırakmayız. Doğruları her platformda söylemeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi sizin zalim ellerinize bırakmayacağız.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Beni tehdit eden gafiller hakkında da suç duyurusunda bulunacağım.

Milli Eğitim Bakanlığının görev alanına bu vakıfların müdahale etmesi ve inisiyatif kullanması kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı yetkisini hiçbir vakfa ya da derneğe devredemez, hiçbir yetkisini paylaşamaz. “Milli Eğitim” sadece Milli Eğitim Bakanlığının sorumluğundadır.

Konuşmamda Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapan dernek ve vakıfları açıkladım. Bu protokolleri iptal edeceğimizi söyledim.

Bu dernek ve vakıflardan bazıları taciz, tecavüz, dayak ve ölüm olaylarıyla gündeme gelmiştir.  Daha önce yaptığım açıklamalarda bu dernek ve vakıfların isimlerini kamuoyuyla paylaşmıştım. Çocuklara tecavüzle, tacizle, ölümle, dayakla anılan kurumların çocuklarımızı “eğitim” adı altında kıskaca almasının karşısındayız.

Protokol imzalamasına rağmen taciz, tecavüz, dayak ve ölümlerle ilgisi olmayan Anadolu Gençlik Derneği gibi dernek ve vakıflar bu eleştirinin dışındadır.

Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir vakıfla, hiçbir dernekle protokol yapmamalıdır. Dernek ve vakıfların siyasi düşüncesinin ne olduğu bizim konumuz dışındadır.

O gün söyledim yine tekrar ediyorum;

AKP 20 yılda yurt sorununu çözmedi. Bilinçli olarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına itti, eleman devşirmelerini sağladı!

Bugün çocuklarımız ve gençlerimiz cemaat ve tarikatların kurduğu vakıf ve derneklerin açtığı yurtlara mecbur bırakılmıştır.

Bu söylediğimin neresi, yalan, neresi, iftira!

Hiç kimsenin inancına, ibadetine kılık kıyafetine hiç kimse karışamaz. İnançları da siyasetin malzemesi yapılamaz. Biz buna izin vermeyiz. 6 yaşındaki kız çocuğunu evlendirenlerin,  6 yaşındaki kız çocuğunun çocukluğu boyunca tecavüze uğramasına laf söylemeyenlerin, organize kötülük yapanları savunanların hep karşısında oldum, yine karşısındayım.

Beni tehdit edenler, körpe çocuklarımızı istismar edenlerin yanında saf tutanlardır.

Adını soyadını dahi açıklamayanlarla yargı önünde hesaplaşacağız.

Hodri meydan!

Editör: Haber Merkezi