Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ilgili teklifin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla verilen teklifteki eksikliklere değindi.

Sözleşmeli personelin sorunlarını 2015 den beri gündeme getirdiklerini belirten CHP’li Yıldız “Sayın Genel Başkanımız, bununla ilgili 2015'ten beri her salı günü, her çıktığında bu konuları gündeme getiriyordu, nihayet getirdiniz.” İfadeleri kullandı.

CHP’li, Yıldız teklifte olmayan kuran kursu öğreticileri ile ilgili ise “Vekil imam, hatip ve vekil müezzine kayyım atamasına karşı değiliz ama eksik. Fahri Kur'an kursu öğreticileri bu teklifte yok değerli arkadaşlar, sonuçta onlar da bu işi yapıyor.” Dedi.

CHP’li Yıldız teklifte geçen 28 Kasım’dan önce giriş şartı ile ilgili ise “Şimdi, burada, sözleşmeli personel olarak 28 Kasıma kadar olan kişileri önemsiyorsunuz, onlara kadro veriyorsunuz ama 28 Kasımdan itibaren -yani bugün ayın 19'u- 19 Ocağa kadar sözleşmesi yapılanlara ne olacak? Size soruyorum.” dedi

    CHP’li Yıldız 28 Kasım’dan sonra girişleri olan belediye ve kamu çalışanların hakları ile ilgili “Sayın Komisyon Başkanı, size soruyorum: Onlar ne olacak, işten mi atılacak yani? Sözleşmeleri var, belediyede, kamuda çalışanlar var, bunların hâli ne olacak? Şimdi, siz burada, 1'inci maddede diyorsunuz ki: Kanun çıktıktan sonra o imamlara otuz gün bir zaman tanıyorsunuz. Doğru mu? Doğru. O zaman, diğer personele niye zaman tanımıyorsunuz? 28 Kasımı neden koydunuz oraya? Ben bunu sormak istiyorum yani. Peki, orada, 28 Kasımdan sonra belediyede veya kamuda sözleşme yapan personelin hâli ne olacak, bu personel işten mi atılacak, ne olacak yani? Şimdi, yaptığınız kanunlar nasıl işinize geliyorsa o şekilde yapıyorsunuz değerli arkadaşlar. “sorularını yöneltti.

Konuşmasında yasada olmayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu uzman çavuşlar için ise “Değerli arkadaşlar, özellikle fotoroman Süleyman bayramlarda gider, sınırda o uzman çavuşlarla, erbaşlarla beraber fotoğraf çeker, değil mi? Türk Silahlı Kuvvetlerinde o erbaşlar ve uzman çavuşlar yirmi dört saat görev yapıyor ama verdiğiniz bu kanun teklifinde var mı değerli arkadaşlar? Yok. Var mı? Çünkü onlar sınırlarımızı koruyor, onlar bizi koruyor ama sözleşmeye geldiğinizde Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzman çavuşlar yok.” Sözlerine yer verdi.

Yasa teklifinde yer verilmeyen birçok kamu bünyesinde çalışan sözleşmeli personel için CHP’li Yıldız “233 sayılı KİT Hakkında KHK kapsamındaki sözleşmeli personel yok; 2547 sayılı Kanun kapsamında 50/d kapsamındaki araştırma görevlileri yok; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ek ders karşılığı çalışan personel yok; belediye bünyesinde şehir tiyatrolarında ve senfoni orkestrasında çalışan sanatçılar ve sahne arkasında çalışan diğer personel yok; bünyesinde memuru olmayan özel bütçeli veya bağımsız düzenleyici, denetleyici kurumlar yok; halk eğitim kursiyer öğretmenleri yok; PİKTES'li öğretmenler yok; ücretli öğretmenler yok; Mecliste çalışan personel, sözleşmeli personel yok.”  Dedi.

CHP’li Yıldız önümüzdeki seçimle ile ilgili ise “Değerli arkadaşlar, bu yasayı sadece göz boyamak için çıkardınız. Burada, ben, özellikle sözleşmeli personele, bu yasaya girmeyen bütün çalışan arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum: Altı ay sonra Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı olacak, Cumhuriyet Halk Partisi Millet İttifakı olarak hiç kimseyi ayırt etmeden sözleşmeli bütün personeli, bütün öğretmenleri kadrolu yapacak.” Vaatlerini verdi. 

Aynı devlet Okulunda öğretmenlerin farklı maaşlar aldığına değinen Yıldız “5 çeşit öğretmen olmayacak arkadaşlar, 5 çeşit öğretmen var. Eğitimde 5 çeşit öğretmen olur mu? 3.500 lira alan öğretmen de var, 10 bin lira alan öğretmen de var arkadaşlar. Değerli arkadaşlar, sadece aynı iş yerinde 3 farklı statü var 4/A, 4/B, 4/D emekçileri çalışmaktadır bunlar da ayrı ayrı ücretler alıyor değerli arkadaşlar. Burada adalet var mı, bu yasada adalet var mı arkadaşlar size soruyorum, AK PARTİ'li milletvekillerine soruyorum. Bu çıkardığınız yasada adalet var mı, eşitlik var mı?”dedi.

Konuşmasının sonlarına gelirken CHP’li Yıldız önümüzdeki seçimle ilgili “Değerli arkadaşlar, siz sadece vatandaşları kandırıyorsunuz ama 84 milyon insan sizin yirmi bir yıldaki yalanlarına doydu bundan sonra asla inanmayacak. İlk "14 Mayıs." demiştiniz, ilk sandıkta yolcudur Abbas.” dedi

Editör: Haber Merkezi