Almanya'daki Çin Büyükelçiliği, Alman medya kuruluşu Bild'i, koronavirüsün bir Wuhan viroloji laboratuarından sızdırıldığına dair bir komplo teorisini abarttıktan sonra "aşağılık" olarak nitelendirdi. 

Bild Perşembe günü, Alman bilim insanı Roland Wiesendanger'ın, koronavirüsün "Wuhan viroloji laboratuvarından bir laboratuvar kazasında" doğduğunu iddia eden araştırmalarına atıfta bulundu.

Yayınlandıktan kısa bir süre sonra, Almanya'daki Çin Büyükelçiliği Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Bild'in atıfta bulunduğu "çalışmanın" ne mantıksal ne de bilimsel bir araştırma raporu olmadığını söyledi. Büyükelçiliğe göre, yayınlanır yayınlanmaz Alman akademik camiası, medya ve kamuoyu tarafından geniş çapta sorgulandı ve eleştirildi.

Büyükelçiliğin açıklamasına göre, Wuhan Şehrinde Ocak ve Şubat aylarında çalışmalar yürüten Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından gönderilen uluslararası bir uzman ekibin, virüsün ilk bulgularında laboratuvardan kaçtığı hipotezini dışladı, ancak gazete " Hala söylentileri yaymaya hevesli ve hatta utanmadan 'Çin'in cevaplaması gereken beş soru' öne sürüyor. "

Büyükelçilik açıklamasında "utanç verici" dedi. 

Salgın doğal bir felakettir ve Çin, diğer ülkeler gibi bir kurbandır. Salgının ortaya çıkmasından bu yana, Çin'in uluslararası bildirim kanalları her zaman hızlı, zamanında, açık ve şeffaf olmuştur. Hem Çin hükümeti hem de WHO tarafından açıklanan zaman çizelgesi açık ve güçlü bir kanıttır. Çin ayrıca, uluslararası toplum tarafından evrensel olarak tanınan pandemiyle ortak mücadele için DSÖ ve birçok ülke ile aktif olarak uluslararası işbirliği gerçekleştirmiştir.

Çin, yeni koronavirüsün kökeninin izini sürmenin küresel işbirliği yoluyla titizlikle yapılması gereken bilimsel bir soru olduğuna inanıyor ve uluslararası toplumla işbirliğini teşvik etmeye ve pandeminin küresel yönetimine katkıda bulunmak için çaba göstermeye devam edecek.

Büyükelçilik ayrıca magazin gazetesini cehalet ve önyargıdan vazgeçmeye ve izleyicileri sahte haberlerle kandırmaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Editör: TE Bilisim