New York Times, kayıtların Çin'deki şirketin banka hesabını ortaya çıkardığını söylüyor.

Donald Trump , başkanın seçim kampanyasının Pekin'e karşı sert olduğu iddiasını baltalayabilecek bir rapora göre, Çin'de yıllarca lisans anlaşmaları yaptığı bir banka hesabına sahip.

New York Times tarafından incelenen vergi kayıtları, Çin’de Trump International Hotels Management tarafından kontrol edilen daha önce bildirilmemiş bir banka hesabını gösterdi. Gazeteye göre hesap, potansiyel lisans anlaşmalarıyla bağlantılı olarak 2013 ile 2015 yılları arasında Çin'de 188.561 dolar vergi ödedi.

Times'ın daha önceki raporları , 2016 ve 2017'de ABD vergilerinde yalnızca 750 dolar ödediğini gösterdi.

Son vergi kayıtları, Trump'ın Çin'de iş anlaşmaları yapmakla görevli beş şirkete en az 192.000 dolar yatırım yaptığını da gösterdi. Times'ın bildirdiğine göre, bu şirketler, 2018 gibi yakın bir tarihte yapılan ödemeler de dahil olmak üzere iş harcamalarında 97.400 dolar talep etti.

Trump, Sincan'daki ticaretten insan hakları ihlallerine ve Hong Kong'daki siyasi baskıya ve Covid-19'un yayılmasından sorumlu olmaya kadar Çin'e karşı koyma yeteneği üzerine yeniden seçim kampanyasını başlattı. Trump yönetimi altında, Çin ile ABD arasındaki bağlar on yılların en düşük noktasına ulaştı.

Trump daha önce Çin'in güneyinde Guangzhou'da meyve vermeyen bir ofis kulesi projesi yürüttü.

Açıklamalar, Trump'ın rakibi Joe Biden'i "Çin'e karşı zayıf olmakla" suçlaması ve Biden ailesini "ülkemizi Çin'e satmak" olarak tanımlamasının ardından geldi. Trump kampanyası, Biden'in oğluna, devlete ait Bank of China ile “milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığı” gerekçesiyle saldırı reklamları yayınladı, ancak bu iddialar doğrulanmadı.

Trump daha önce Çin'in güneyinde Guangzhou'da meyve vermeyen bir ofis kulesi projesi yürüttü. AFP, 2016'da Trump Hotel Collection'ın Pekin'deki büyük bir gelişmeyi markalaştırmak ve yönetmek için hükümete ait elektrik şirketi State Grid Corporation of China ile pazarlık yaptığını ve bunun sonucunda 15 yıl içinde 150 milyon $ 'a varan bir anlaşma olduğunu bildirdi. Kamu iktisadi teşebbüsü yolsuzluk soruşturmasının odağı haline geldikten sonra müzakereler askıya alındı.

Trump Örgütü için bir avukat olan Alan Garten, Times'a, şirketin “yerel vergileri ödemek için Amerika Birleşik Devletleri'nde ofisleri olan bir Çin bankasında bir hesap açtığını” söyledi.

"Hiçbir anlaşma, işlem veya diğer ticari faaliyet gerçekleşmedi ve 2015'ten beri ofis atıl kaldı" dedi.

Editör: TE Bilisim