PEKİN (AP) - Nisan ayında Çin'in ihracatı, küresel tüketici talebinin güçlenmesi ve ithalatın% 43.1 artmasıyla bir yıl önce% 32.3 arttı.

Gümrük verileri Cuma günü yayınlanan 2021 yılının ilk iki ayındaki% 60.6'lık patlayıcı artışın ardından, ihracat önceki ayki büyümeye paralel olarak 263.9 milyar $ 'a yükseldi. İthalat, Mart ayındaki% 38.1'lik genişlemeden hızlanarak% 43.1'e yükseldi.

Çin Gümrük İdaresi'nin bildirdiğine göre, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ihracat, Washington ile devam eden gümrük vergisi savaşına rağmen bir yıl önce% 30.8 artarak 42 milyar dolara yükseldi. Amerikan malı ithalatı% 23.5 artarak 13.9 milyar dolara ulaştı.

Çin'in küresel ticaret fazlası% 5 daralarak 42,8 milyar $ 'a geriledi, bu da Çin'de talebin dünyanın geri kalanından daha hızlı toparlandığına işaret ediyor. Amerika Birleşik Devletleri ile olan siyasi değişken fazlası% 33.4 artarak 28.1 milyar dolara ulaştı.

İhracatçılar, Çin ekonomisinin nispeten erken açılmasından ve maske ve diğer tıbbi malzeme talebinden yararlanırken, bazı hükümetler iş ve ticareti sınırlandıran anti-virüs sınırlarını yeniden uygulamaya koyuyor.

Tüccarlar, Başkan Joe Biden'ın Pekin ile tarife savaşı görüşmelerini yeniden canlandırma konusunda ne yapabileceğine dair işaretler arıyorlar.

Editör: TE Bilisim