Çin lideri Xi Jinping, Tibet'i yeni bir çağda yönetmek için Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) yönergelerini tam olarak uygulamayı ve plato bölgesi için kalıcı istikrar ve yüksek kaliteli kalkınma için yeni bir sayfa yazmayı vurguladı.

ÇKP Merkez Komitesi genel sekreteri, Çin başkanı ve Merkez Askeri Komisyonu başkanı Xi, Parti ve ülke tarihinde ilk kez Tibet'in barışçıl kurtuluşunun 70. yıldönümü için Çarşamba-Cuma günleri arasında Tibet Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti. .

Xi, Tibet'in barışçıl kurtuluşunun 70. yıldönümünü kutladı, çeşitli etnik gruplardan yetkilileri ve sıradan insanları ziyaret etti ve ÇKP Merkez Komitesi'nin kendilerine gösterdiği ilgiyi iletti.

Xi, son 70 yılda Tibet'in sosyal sistemde tarihi adımlar attığını ve insanların yaşam standartlarının önemli ölçüde iyileşmesiyle tam ekonomik ve sosyal kalkınma gerçekleştirdiğini söyledi.

Xi, "ÇKP olmadan ne yeni Çin'in ne de yeni Tibet'in olmayacağı kanıtlandı" dedi. "ÇKP Merkez Komitesi'nin Tibet çalışmalarıyla ilgili yönergeleri ve politikaları tamamen doğrudur."

Xi, gelişmekte olan sınır bölgelerini güçlendirme çabalarını vurguladı, istikrar, kalkınma, ekoloji ve sınır bölgesi konsolidasyonu olmak üzere dört ana konuyu vurguladı ve Qinghai-Tibet Platosu ekolojisinin korunmasında ve sürdürülebilir kalkınmasının ilerletilmesinde yeni başarılar çağrısında bulundu.

Çarşamba günü Xi, Nyingchi Mainling Havaalanına geldi ve Nyang Nehri Köprüsü'ne gitti ve burada Yarlung Zangbo Nehri ve onun kolu olan Nyang'ın ekolojik korunmasının yanı sıra doğa koruma alanlarının inşası hakkında bilgi aldı. Xi, büyük nehir havzalarının ekolojisini korumanın ve restore etmenin önemini vurguladı.

Xi, Nyingchi şehir planlama salonunu ziyareti sırasında, kentsel gelişimin sınırlarının bilimsel olarak belirlenmesi ve ekosistemlerin korunması için kırmızı çizgiler çizilmesi çağrısında bulundu.

Xi, Galai köyünde Dawa Gyaltsen'in evine gitti ve oturma odasında ailesiyle sohbet etti.

Xi, köyün Tibet'in barışçıl kurtuluşundan bu yana 70 yılı aşkın bir süredir elde ettiği ekonomik ve sosyal başarıları özetlediğini söyledi. Ayrıca köyü bir etnik birlik modeli olarak selamladı.

Xi daha sonra Nyingchi'de dans eden yerlileri ve turistleri selamladığı bir şehir parkını ziyaret etti.

Xi Perşembe günü Nyingchi Tren İstasyonu'na giderek Sichuan-Tibet Demiryolunun genel tasarımı ve Lhasa-Nyingchi bölümünün 25 Haziran'dan bu yana nasıl işletildiği hakkında bilgi aldı. Bölgesel başkent Lhasa'ya giden bir trende Xi, demiryolu boyunca yapılan inşaatı inceledi. . Demiryolunu Tibet'in gelişimini hızlandırmak ve insanların yaşam standartlarını iyileştirmek için büyük bir hareket olarak selamladı.

Perşembe öğleden sonra Xi, Lhasa'nın batı banliyölerinde bulunan Drepung Manastırı'na gitti. Xi, manastırın ÇKP'nin liderliğini sürdürmek, sosyalist sistemi desteklemek ve ulusal birliği korumak için yaptığı katkıları kabul etti.

Xi, partinin dini çalışmaları düzenleyen temel ilkelerinin tam olarak uygulanmasını, halkın dini inançlarına saygı gösterilmesini, din işlerinde bağımsızlık ve kendi kendini yönetme ilkesine bağlı kalınmasını vurguladı.

Ayrıca din işlerinin yasalara uygun olarak yönetilmesini ve Tibet Budizminin sosyalist bir topluma uyum sağlamasına rehberlik ettiğini vurguladı.

Xi, Lhasa'nın Barkhor Caddesi'nde mağazaları ziyaret etti ve turizm ve kültür endüstrilerinin gelişimi ile Tibet kültürünün korunması hakkında bilgi aldı. Sokakta çeşitli etnik gruplardan insanlar el sallayan Xi'yi selamladı.

Potala Sarayı meydanında sarayın korunması ve yönetimi hakkında sorular soran Xi, meydanda çeşitli etnik gruplardan insanlar tarafından da karşılandı.

Xi, tüm etnik gruplardan insanların ortaklaşa Tibet'in gelişimine katkıda bulunduğunu ve Tibet tarihini yazdığını söyledi. Tarih, seyri boyunca Tibet ve diğer etnik gruplar arasındaki alışverişlere bolca örnek verdi.

Şu anda Tibet'in gelişiminin yeni bir tarihsel başlangıç ​​noktasında olduğunu ve Parti liderliğinin desteklenmesi ve Çin özelliklerine sahip sosyalizm yolunun izlenmesi gerektiğini söyledi.

Xi, Perşembe gecesi etnik sanat performanslarını izlemek için çeşitli etnik gruplardan yetkililere ve insanlara katıldı.

Cuma sabahı, Parti komitesinin ve Tibet Özerk Bölgesi hükümetinin çalışmaları hakkında raporlarını dinledikten sonra Xi, bölgenin çeşitli alanlarda elde ettiği başarıları kabul etti ve sosyal yönetişimi güçlendirme ve ulusal güvenliği, sosyal istikrarı ve halkın refahını sağlama çabalarını vurguladı. esenlik.

Xi, etnik birlik ve ilerleme konusunda kamu bilinci oluşturmaya yönelik tanıtım ve eğitim çalışmalarının, temel sosyalist değerler, vatanseverlik, ayrılıkçılık, tarih ve Marksist kavramlarla ilgili eğitim çalışmaları ile birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Etnik gruplar arasındaki değişimleri ve etkileşimleri güçlendirmenin yanı sıra ülke, Çin ulusu, Çin kültürü, ÇKP ve Çin özelliklerine sahip sosyalizm ile daha güçlü bir kimlik duygusu oluşturma çağrısında bulundu.

Xi, tüm sektörlerdeki kalkınmanın etnik birliğe ve ilerlemeye hizmet etmesi ve insanların geçim kaynaklarının iyileştirilmesine ve fikir birliği oluşturulmasına yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Reformun derinleştirilmesine ve dışa açılmaya vurgu yapan Xi, demiryolları ve yollar da dahil olmak üzere büyük altyapı inşaatının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, kendine özgü endüstrilerin gelişimine, temiz enerji için ulusal temellerin oluşturulmasına ve kalkınma ile güvenlik arasındaki koordinasyona dikkat çekti.

Xi, yoksulluğun azaltılmasında elde edilen başarıların, kapsamlı kırsal canlandırma çabasıyla koordineli olarak konsolide edilmesi ve genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, istihdam, eğitim, sosyal güvenlik, tıbbi hizmetler, yaşlı bakımı, çocuk bakımı ve barınma dahil olmak üzere insanların refahı açısından sağlam çalışmayı vurguladı.

Xi, Tibet'teki ekolojik çevrenin iyi korunması gerektiğini belirterek, yeşil dağlar ve temiz su ile karşılaştırılabilir kar ve buzun da gerçek zenginliği temsil eden değerli varlıklar olduğunu vurguladı.

Xi, dünyanın üçüncü kutbunun iyi korunması gerektiğini söyledi.

Xi ayrıca, Parti üyelerine ve yetkililerine Parti tarihini öğrendiklerini çalışmalarıyla birleştirmeleri için rehberlik etme çabalarını da çağırdı.

Cuma günü Xi, Tibet'te konuşlanmış birliklerin temsilcileriyle bir araya gelerek, askeri eğitimi ve hazırlığı her yönden güçlendirme ve Tibet'in kalıcı istikrarına, refahına ve gelişimine katkıda bulunmaya yönelik çabalar çağrısında bulundu.

Tibet'teki teftiş sırasında Xi, merkezi Henan eyaletini aşırı derecede şiddetli bir yağmur fırtınasının vurduğunu öğrendi. Canları ve malları kurtarmak için hızlı ve topyekün kurtarma çalışmaları talimatı verdi. Askeri ve silahlı polise afet yardımına yardım etmelerini ve ilgili tüm bakanlık ve departmanlara çalışmalarını koordine etmelerini emretti.

Xi ayrıca Tibet'ten doğal afetleri önleme ve bunlarla başa çıkma çabalarını güçlendirmesini istedi.

Editör: TE Bilisim