Brezilyalı eyalet sağlık yetkilileri tarafından Perşembe günü yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre, Çin'in Sinovac tarafından yapılan bir aşı adayı, koronavirüse karşı korunmada% 78 etkili.

Çalışmaya 12.000'den fazla sağlık çalışanı katıldı ve 218 COVID-19 vakası bulundu - bunların yaklaşık 160'ı gerçek aşı yerine plasebo alan kişilerden.

Türk yetkililer geçen ay, o ülkede aynı aşı adayının daha küçük bir tamamlayıcı çalışmasının% 90'ın üzerinde bir etkinlik oranı gösterdiğini söylediler.

Aşıyı imzalayan Sao Paulo eyalet hükümeti, Cuma günü Brezilyalı sağlık yetkililerinden aşıyı kullanmak için acil durum izni isteyeceğini söyledi. Vali João Doria, eyalette yaşayan 46 milyon kişi için 25 Ocak'ta bir aşı kampanyası başlatmayı planlıyor.

Sinovac'ın Brezilya'daki ortağı olan Sao Paulo'nun Butantan Enstitüsü, yaşa ve cinsiyete göre sonuçlar veya numunedeki asemptomatik gönüllülerin sayısı gibi verileri açıklamadı ve birçok epidemiyolog, atışın güvenlik standartlarına uygun olup olmadığını değerlendirmek için ihtiyaç duydu.

Yetkililer, ayrıntıların Brezilya sağlık düzenleme kurumu aşıyı onayladıktan sonra yayınlanacağını söyledi. Bilimsel yayınlarda açıklama için tarih vermediler.

Brezilya sağlık kurumunun kurucularından Gonzalo Vecina, şu ana kadar ortaya çıkan verilerin acil kullanım için aşı yapılmasını onaylayacak kadar güven verici olduğunu söyledi.

Vecina Associated Press'e "Genel bir resimde, kayıt olmak ve kullanmak için yeterli bilgiye sahibiz" dedi. “160 milyon Brezilyalı için 320 milyon aşıya ihtiyacımız var, bu bizim 18 yaş üstü nüfusumuz. Federal hükümet yapmazsa eyalet hükümetleri yapacak, ama biz bunu hızlı yapmalıyız. Zaten birçok ulusun arkasındayız" dedi.

Sağlık kurumu yaptığı açıklamada, çalışma hakkında henüz tam veri almadığını söyledi.

Araştırmacılar, çalışmada ciddi bir yan etki bildirmediler.

ABD, güvenlik ve etkinliği belirlemek için aşı adaylarının en az 30.000 kişide test edilmesini şart koştu.

Editör: TE Bilisim