Çinli teknoloji devi Baidu, ücretli sürücüsüz taksi hizmetini sunarak, Çin'deki otonom sürüş hizmetini ticarileştiren ilk şirket oldu. Hizmetin çevrim içi olarak kullanılabilmesi için bir de mobil uygulama geliştirildi.

Baidu, tamamen sürücüsüz otonom taksi hizmeti Pekin sokaklarına çıktı. Çin'deki ilk ücretli robotaxi hizmeti haline getireceğini duyurdu.

Apollo Go servisi başlangıçta, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nın yerlerinden biri olan Shougang Park'ta sunulacak - burada yolcuların spor salonları, çalışma alanları, kafeler, oteller arasında seyahat edebilecekleri ve sporculara ve personele ulaşım sırasında müsait olacaklar. Olimpiyatlar.

Apollo Go uygulamasını kullanarak yolcular, civarda kendi kendine giden bir taksiyi bulabilir ve bir self-servis süreci aracılığıyla sürücüsüz bir yolculuk yapabilir. Araç geldiğinde, kullanıcıların otonom kilit açma kapılarının önünde kimlik doğrulaması ve COVID-19 temas takibi için arabada bir QR kodu ve sağlık kodu taraması gerekiyor. Yolcu bindikten sonra yolculuğun başlaması için "yolculuğa başla" düğmesine basar.

Bununla birlikte, şirket, herhangi bir yolculuk başlamadan önce sistemin tüm emniyet kemerlerinin takılı ve kapıların kapalı olmasını ve bir insan operatörün araca 5G üzerinden uzaktan erişebilmesinin sağlanması dahil olmak üzere "tüm yolcu güvenliği protokol kontrollerinden" geçeceğini vurguladı. "istisnai" acil durumlar sırasında.  

"İnsansız hizmetlerin sunulması, otonom sürüşün ticarileştirilmesi için vazgeçilmez bir aşamadır. Bugün, Pekin'de ancak uzun bir süre boyunca birçok şehirde sayısız ölçeklenebilir sürücüsüz test gerçekleştirdikten sonra gerçekleştirdiğimiz tamamen sürücüsüz robotaksi hizmetlerini halka açıyoruz. , "Baidu otonom sürüş teknolojisi başkan yardımcısı Yunpeng Wang," dedi.

Şirkete göre, otonom araçlarının testlerini geçen Ekim ayından bu yana Pekin'deki Yizhuang, Haidian ve Shunyi gibi bölgelerde yürütüyor.

Editör: TE Bilisim