Çin'in doğusundaki bir otelin çöküşünde dokuz kişinin daha öldüğü doğrulandı ve devlet medyasının Çarşamba günü yaptığı açıklamada, arama ve kurtarma çabalarının sona erdiğini duyurduğu gibi, son ücret 17'ye ulaştı.

Altı kişi daha önce, iki gün önce pitoresk Suzhou şehrinde bir parça beton ve bükülmüş metal kirişler yığınında parçalanan Siji Kaiyuan otelinin enkazından kurtarılmıştı.

Devlet televizyonu, kurtarılanların hepsinin durumunun stabil olduğunu söyledi.

Otelle bağlantılı olduğu belirtilmeyen sayıda kişinin gözaltına alındığını ve felaketin nedenine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Otel, 2018'de açıldı ve Ctrip seyahat sitesindeki kaydına göre 54 konuk odasına sahipti.

Şanghay'ın yaklaşık 100 kilometre (60 mil) batısında 12 milyondan fazla nüfusa sahip bir şehir olan Suzhou, kanallarına ve asırlık bahçelerine çekilen turistler için popüler bir destinasyondur.

Çin'de bina çökmeleri veya kazalar nadir değildir ve genellikle gevşek inşaat standartları veya yolsuzlukla suçlanır.

Güney Çin'in Quanzhou şehrinde geçen Mart ayında bir karantina otelinin çökmesi 29 kişiyi öldürdü ve yetkililer daha sonra binanın orijinal dört katlı yapısına yasadışı olarak üç katın eklendiğini tespit etti.

Mayıs ayında yetkililer, Çin'in en yüksek gökdelenlerinden biri olan güneydeki Shenzhen kentindeki SEG Plaza'yı birkaç gün boyunca defalarca salladıktan sonra tahliye etti.

Editör: TE Bilisim