Eyalet medyasına göre Çinli bir anaokulu öğretmeni 25 çocuğu zehirleyip birini öldürmekten ölüm cezasına çarptırıldı.

Wang Yun, Jiaozuo şehrinde bir anaokulundaki çocukların sabah yulaf lapasını yedikten sonra hastaneye kaldırılmasının ardından geçen yıl tutuklandı.

Mahkeme, bir serpinti sonrasında intikam almak için meslektaşının öğrencilerinin kahvaltısına sodyum nitrit koyduğunu söyledi.

Bayan Wang'ı "aşağılık ve gaddar" olarak tanımladı.

Geçen yıl 27 Mart'ta yaşanan olay Çin'i şok etti ve küresel manşetlere yol açtı.

O tarihte 23 çocuğun kahvaltılarını yedikten sonra kusmaya ve bayılmaya başladığı bildirildi. Öğretmenin onları zehirlediği iddiaları üzerine bir polis soruşturması başlatıldı.

Ceza, ölümcül iğne veya idam mangası tarafından yapılacak.

Global Times gazetesinin haberine göre Pazartesi günü Jiaozuo'daki yerel bir mahkeme Bayan Wang'ı ölüm cezasına çarptırdı.

Çin devleti tarafından işletilen medya kuruluşu, mahkeme, "öğrenci yönetimi sorunlarını tartıştıktan sonra başka bir öğretmenin öğrencilerinin lapasına nitrit koyduğunu" söyledi.

Sodyum nitrit genellikle eti iyileştirmek için bir gıda katkı maddesi olarak kullanılır, ancak yüksek miktarlarda toksik olabilir.

Mahkeme ayrıca, Bayan Wang'ın, internetten nitrit satın aldığı ve küçük yaralanmalara uğrayan kocasını zehirlediği daha önceki bir olaya atıfta bulunarak, bunun insanları zehirlemesinin ilk kez olmadığını söyledi.

Öldüğü bildirilen çocukla ilgili acil bir detay yoktu.

Gazete, mahkemenin Bayan Wang'ın "aşağılık ve gaddar olduğunu ve suçlarının sonuçlarının son derece ciddi olduğunu ve ciddi şekilde cezalandırılmayı hak ettiğini" kaydettiğini ekledi.

Çin kaç kişiyi infaz ettiğini açıklamayı reddederken, hak grupları her yıl binlerce kişinin öldürüldüğüne inanıyor.

Ceza, ölümcül iğne veya idam mangası tarafından yapılacak.

Editör: TE Bilisim