Bir çift, kızlarına katı vegan diyet uygulayarak, çocukta beyin hasarına neden oldukları için 12 ay toplum hizmetine mahkum edildiler.

Çocuk doktorunun tavsiyesini dikkate almayan ebeveynler, bebeğe hindistan cevizi sütü, meyve suları, smoothie'ler ve diğer ev yapımı takviyeleri verdi.

Avustralya'da bir mahkeme, yaşamsal besin eksikliğinden dolayı beyin felcine neden olan, katı bir vegan diyetine maruz kalan kızlarına ciddi ihmal sonucu zarar vermekten suçlu bulduktan sonra çifti 12 aylık toplum hizmetine mahkum etti.

2018 yılında reşit olmayan kişi bir yaşındayken ciddi düzeyde yetersiz beslenme ile hastaneye kaldırıldı . Doktorlar , vücudunda morluklar, kızarıklıklar, cilt renginin değiştiğini, uyuşuk olduğunu ve bezinde koyu renkli kan olduğunu keşfettiler .

En küçüğü 4 aylık olduğu ve annesinden gelen süt miktarı azaldığı için çift, çocuk doktorunun diyete toz bebek sütü takviyesi önerisini görmezden geldi ve bunun yerine kızlarına hindistan cevizi sütü, meyveler, tatlılar, bitki bazlı yiyecekler ve diğer ev yapımı takviyeler, meyve suları verdi.

"Doğal" alternatiflerin sonuçları

Bebek sağlıklı doğdu, ama Kasım 2017 yılında kilo vermeye başladı. Ebeveynleri onu doktora götürmeyi reddetti ve ciddi bir şekilde hastalanıncaya ve neredeyse bir ayını yoğun bakımda geçirene kadar kızın yetersiz beslenmesini "doğal" alternatiflerle düzeltmeye çalışıldı.

Yargıç, çiftin kızlarının sağlıklı bir gelişim göstermesi için ihtiyaçlarını karşılama görevinde başarısız olduğuna karar verdi. 

Şimdi 3 yaşında olan kızın, anne-babası tarafından sağlanan sağlıklı ve besleyici bir diyete sahip olmasına rağmen bilişsel, fiziksel ve iletişim gelişimi besin eksikliğinden kaynaklanan kalıcı sakatlık nedeniyle değişti.

Editör: TE Bilisim