Fransız hükümeti, sürekli yüksek enfeksiyon oranları döneminin ardından şehrin koronavirüs uyarısını maksimuma yükselttiğinden, Paris Salı gününden itibaren tüm barları tamamen kapatacak.

Başbakan Jean Castex'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, yeni kısıtlamaların tüm ayrıntıları bugün açıklanacak ve iki hafta sürecek.

Pazar günü Fransa, 12.565 Covid-19 vakası bildirdi.

Geçen hafta Marsilya kentinin kapalı bar ve restoranlarından sonra geliyor.

Fransa'daki maksimum uyarı seviyesi, bir bölgedeki enfeksiyon oranı 100.000 kişide 250'yi aştığında ve yoğun bakım yataklarının en az% 30'u Covid-19 hastalarına ayrıldığında yürürlüğe girer.

Başbakanlık, "Virüsün yayılmasını önleme mücadelesinde vazgeçilmez olan bu tedbirler, iki hafta süreyle Paris ve onu çevreleyen üç daire için geçerli olacak." Dedi.

Üniversite amfilerinin yarıdan fazla dolu olmaması

Şehirdeki restoranların açık kalmaları için yeni sıhhi düzenlemeler yapması ve üniversite amfilerinin yarıdan fazla dolu olmaması gerekmektedir.

Ancak yiyecek ve alkol sunan restoranlar ve bistrolar, müşterilerin iletişim bilgilerini kaydettikleri ve saat 22: 00'de kapılarını kapattıkları sürece açık kalabilirler.

Evden çalışmaya "şimdi her zamankinden daha fazla" öncelik verilmesi

Açıklamada, evden çalışmaya "şimdi her zamankinden daha fazla" öncelik verilmesi gerektiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, parmaklıkları kapatmanın Parisliler için zor olacağını kabul etti. Pazar günü Fransız TV kanalı LCI ve Europe 1'e verdiği demeçte, "Biz Fransızız, içmeyi, yemeyi, yaşamayı, gülümsemeyi ve öpmeyi seviyoruz."

26 Eylül'de Fransa'nın ikinci şehri Marsilya, iki hafta boyunca tüm barları, restoranları ve spor salonlarını kapattı. Tiyatrolar, müzeler ve sinemalar gibi halka açık mekanlar da sıkı anti-viral önlemleri alamazlarsa kapanmak zorunda kaldılar.

Tedbir, kendilerine danışılmadığını söyleyen yerel yetkililerin öfkesine yol açtı.

Fransa, Ağustos sonunda katlanarak büyümeye başlayan, artan bir enfeksiyon oranını kontrol altına almak için mücadele ediyor. Cumartesi günü, ülke yaygın testlere başladığından bu yana en yüksek oran olan yaklaşık 17.000 enfeksiyon bildirdi.

Basına verilen bilgiye göre, hükümetin ülke çapında başka bir tecrit emri vermek istemediğini, ancak virüsün yoğunlaştığı şehirlerde daha sert önlemler uygulayacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim