Reuters raporuna göre dünya çapında koronavirüsle ilgili ölümler Salı günü 3 milyonu aştı, çünkü COVID-19 enfeksiyonlarının son küresel yeniden canlanması dünya çapında aşılama çabalarına meydan okuyor.

Dünya çapında COVID-19 ölümleri, özellikle Brezilya ve Hindistan'da bir kez daha artıyor. Sağlık yetkilileri, ilk olarak Birleşik Krallık ve Güney Afrika'da tespit edilen daha bulaşıcı varyantları, kilitlenmelerle birlikte halkın yorgunluğunu ve diğer kısıtlamaları suçluyor.

Yapılan açıklamada, küresel koronavirüs ölüm sayısının 2 milyona ulaşması bir yıldan fazla sürdü. Sonraki 1 milyon ölüm yaklaşık üç ayda eklendi.

Reuters analizine göre Brezilya, bildirilen günlük ortalama yeni ölüm sayısında dünyanın başını çekiyor ve her gün dünya çapında her dört ölümden birini oluşturuyor.

Dünya Sağlık Örgütü, ülkenin aşırı bir sağlık sistemi ile çok kritik bir durumda olduğunu söyleyerek, ülkenin koronavirüs nedeniyle kötü durumda olduğunu kabul etti.

DSÖ epidemiyoloğu Maria Van Kerkhove geçen Perşembe yaptığı bir brifingde, "Gerçekten de şu anda Brezilya'da çok ciddi bir durum var, kritik durumda olan bir dizi eyalet var" dedi ve birçok hastane yoğun bakım ünitesinin% 90'dan fazla olduğunu ekledi.

Hindistan, Pazartesi günü COVID-19 enfeksiyonlarında rekor bir artış bildirdi ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra günde 100.000'den fazla yeni vaka yayınlayan ikinci ülke oldu.

Hindistan'ın en kötü etkilenen eyaleti Maharashtra, hastaneler hastalar tarafından istila edilirken Pazartesi günü alışveriş merkezlerini, sinemaları, barları, restoranları ve ibadethaneleri kapatmaya başladı.

51 ülkeyi içeren Avrupa bölgesi yaklaşık 1,1 milyon ile en yüksek toplam ölüm sayısına sahiptir.

Birleşik Krallık, Rusya, Fransa, İtalya ve Almanya dahil olmak üzere beş Avrupa ülkesi, Avrupa'nın toplam koronavirüs kaynaklı ölümlerinin yaklaşık% 60'ını oluşturmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri 555.000 ile dünyadaki herhangi bir ülkenin en yüksek ölüm sayısına sahiptir ve dünyadaki COVID-19 nedeniyle tüm ölümlerin yaklaşık% 19'unu oluşturmaktadır. Son üç haftadır vakalar arttı, ancak sağlık yetkilileri ülkenin hızlı aşılama kampanyasının ölümlerdeki artışı önleyebileceğine inanıyor. Nüfusun üçte biri en az bir doz aşı almıştır.

Araştırma ve veri sağlayıcı firma Our World in Data'nın son rakamlarına göre, Pazar günü en az 370,3 milyon kişi veya küresel nüfusun yaklaşık% 4,75'i tek doz COVID-19 aşısı aldı.

Bununla birlikte, Dünya Sağlık Örgütü, ülkeleri, yoksul ülkelerdeki en savunmasızlar için aşılama hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için daha fazla dozda onaylanmış COVID-19 aşısı bağışlamaya çağırıyor.

Editör: TE Bilisim