18 ila 34 yaşları arasında hastanede yatan 3.000 hasta üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, morbid obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi altta yatan koşulları olan genç yetişkinler, bir ventilatöre yerleştirilme veya Covid-19'dan ölme riski en yüksek olan grup.

Jama Internal Medicine dergisinde Çarşamba günü yayınlanan analiz, Nisan ve Haziran ayları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde hastaneye kaldırılan hastalara odaklandı.

Her şeyden önce siyahların ve İspanyolların pandemiden en kötü şekilde etkilendiklerini doğruladı: hastaneye kaldırılan tüm genç yetişkinlerin yüzde 57'sini ve ölen veya havalandırmaya ihtiyaç duyanların yüzde 49'unu oluşturuyorlardı.

Tüm gençlerin yaklaşık üçte birini temsil ediyorlar.

Diğer yaş gruplarında da görüldüğü gibi, erkekler kadınlardan daha büyük risk altındadır - gençler arasında hastanede yatan vakaların yüzde 58'ini ve ölen veya ventilatöre yerleştirilen gençlerin yüzde 65'ini temsil etmektedir.

40 veya daha fazla vücut kitle indeksine sahip olarak tanımlanan morbid obezite hastaları aşırı derecede temsil edildi, bu da ventilasyona ihtiyaç duyan veya ölenlerin yüzde 41'ini oluşturuyor.

Bunu, entübe ve ölü hastaların yüzde 31'ini oluşturan yüksek tansiyon ve entübe ve ölen hastaların yüzde 27'sini temsil eden diyabet izledi.

Bu altta yatan koşulların üçüne de sahip olan gençler, orta yaşlı (35-64) hastalarla aynı ölüm veya entübasyon riskine sahipti.

Çalışma, obez kişilerin Covid-19'dan kaynaklanan komplikasyon riskinin daha yüksek olduğunu gösteren birçok kişiyi birleştiriyor.

Ağustos ayında Obesity Reviews dergisinde yayınlanan 399.000 hastayı içeren çok sayıda çalışmanın "meta-analizi", obez kişilerin virüse yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılma olasılığının iki kat daha fazla olduğunu tahmin ediyor.

Editör: TE Bilisim