ABD'de Pazartesi günü Pfizer / BioNTech Covid-19 aşısını alan ilk kişi olan yoğun bakım ünitesi hemşiresi, bunu "iyileşmenin geleceğinin" bir işareti olarak nitelendirdi.

En hasta Covid-19 hastalarından bazılarını aylardır tedavi eden Sandra Lindsay'e, ülkenin COVID-19 salgınının erken merkez üssü olan New York'un Queens ilçesindeki Long Island Yahudi Tıp Merkezi'nde aşı verildi.

Lindsay, "Başka herhangi bir aşı almaktan farklı hissettirmedi," dedi. Bugün umutluyum, rahatladım. İyileşmenin geldiğini hissediyorum. Umarım bu, tarihimizdeki çok sancılı bir dönemin sonunun başlangıcıdır. Aşının güvenli olduğuna dair halkın güvenini aşılamak istiyorum. "

New York Valisi Andrew Cuomo, bir doktor tarafından kolundan enjekte edilirken Lindsay'nin bir resmini tweet atan maske takan ve kararlılıkla ileriye bakan ve aşı olan ilk Amerikalı olduğunu söyleyen bir canlı yayında alkışlandı.

Cuomo, "Kahramanlar böyle görünüyor" diye yazdı.

Lindsay enjeksiyonu aldıktan dakikalar sonra, Başkan Donald Trump kendi tweet'ini attı: “İlk Aşı Yapıldı. ABD'yi tebrik ediyoruz! Tebrikler DÜNYA! "

Editör: TE Bilisim