Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı katılım ile gerçekleştirildi.

Sadece temsili olarak Yüksekokulu 1. 2. ve 3. olarak bitiren öğrencilerin katıldığı törende toplam 800 öğrenci mezuniyet mutluluğu yaşadı. Yüksekokul kampüsünde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Levent Sangün, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Nimet Sarıtaş bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Berberoğlu: “Öğrencilerimiz Bir Adım Önde İş Hayatına Başlama Şansı Yakalamıştır”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulunun sanayi ile ilişkilerini güçlü tuttuğuna dikkati çekerek, “Meslek Yüksekokulumuz deneyimli ve geniş akademik kadrosu ile atölye ve laboratuvarlarının alt yapıları tamamlanmış, iddialı bir meslek yüksekokuludur. Özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitimdeki uzun yıllara dayanan tecrübesiyle bu süreçte öğrencilerine eğitim vermeye kesintisiz devam etmiştir. Böylece Yüksekokulumuzun mezunları diğer yüksekokul öğrencilerinden bir adım önde iş hayatına başlama şansı yakalamıştır” dedi.

Prof. Dr. Sangün: “Mezunlarımızın Başarıyla Gurur Duymaya Devam Edeceğiz”

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Levent Sangün, Çukurova Üniversitesinin her geçen yıl eğitim-öğretim, araştırma konuları ve bilimsel çalışmalarda çıtayı biraz daha üste taşıdığına dikkati çekerek, “Bizler mezunlarımızın başarılarıyla her zaman gurur duymaya devam edeceğiz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Siz değer oluşturduğunuzda başarı bunu takip edecektir. Şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarını ardından Yüksekokul birincisi Nimet Sarıtaş yaş kütüğüne plakasını çaktı. Derece yapan öğrencilere protokol üyelerinin diplomalarını vermelerinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Editör: TE Bilisim