ÇUKUROVA HAVAALANI’NIN İHALESİ BU KEZ DE ERTELENDİ.

BURHANETTİN BULUT: "SARAY MÜTEAHHİTLERİNİN İHALEYİ ALAMAMA RİSKİ Mİ VAR?"

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinin ardından iptal edilen Çukurova Havaalanı’nın ihalesi bu kez de ertelendi. Nisan ayında yapılan ihaleyi Saray’ın müteahhitleri alamayınca iptal edildiğini hatırlatan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Bu ihale neden ertelendi? Saray müteahhitlerinin ihaleyi alamama riski mi var?” diye sordu.

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinin ardından iptal edilen Çukurova Havaalanı’nın ihalesi 20 Kasım’a ertelendi.  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiğini belirtti.

BAKAN KOLTUĞUNDAN MI KORKUYOR?

CHP’li Bulut, ihalenin ertelenmesi üzerine, “Saray müteahhitleri ihaleyi alamayınca bakan koltuğundan olmuştu. Sanırım yeni bakan da kendi koltuğundan korktu” dedi.  3 kez temeli atılan Çukurova Havalimanı projesinin7 bakan eskittiğine işaret eden Bulut, projenin içeriğinin sürekli değiştirildiğini kaydetti.

KAPASİTE DÜŞÜRÜLDÜ

Bulut, “Havaalanı yapılırken 30 milyon yolcu taşınacağı söylendi, şimdi 12 milyona düşürüldü. 150 bin metrekarelik bir kapalı alanı vardı, 60 bin metrekareye düşürüldü. Mevcut 150 bin metrekareye yayılmış enkaz inşaatının nasıl revize edileceği ve projenin bunun üzerine nasıl kurgulanacağı hususları tamamen belirsiz hale getirildi.” dedi.

SARAY MÜTEAHHİTLERİNİN İHALEYİ ALAMAMA RİSKİ Mİ VAR?

Çukurova Havaalanı’nın 40 kilometre yanında Adana Şakirpaşa Havalimanı olduğunu kaydeden Bulut, “Adana Havalimanı’nın yolcu kapasitesi son 5 yılda 5 milyon. Verilen yolcu garantisi ise 12 milyon. Bu gerçek rakamlarla ortadayken bu projeye neden ihtiyaç duyuldu, akıl alır gibi değil. Havaalanı, için büyük kısmı tarım arazisi olan 8 milyon metrekare alan kamulaştırılmıştı. Şimdi de yeni bir erteleme ile karşı karşıyayız. İhaleyi adrese teslim etme hazırlığı var. Bu ihale neden ertelendi? Şirketlerle pazarlıkta anlaşamadılar mı? Saray müteahhitlerinin ihaleyi alamama riski mi var? Yetimin hakkını, milletin vergisini Saray müteahhitlerine peşkeş çekecekler. Bakanlıktan süreci şeffaf yürütmesini istiyor, kamuoyunu tatmin edecek bir yanıt bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim