Çukurova Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara dokunmaya devam ediyor. İlçe sınırları içerisinde daha önce köy statüsünde olan uzak mahallerde ihtiyaç sahibi çocuklara, soğuk kış günlerini daha kolay atlatabilmeleri için mont dağıtıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, gezici bir ekip kurarak ve muhtarlarla iş birliği gerçekleştirip mahalle mahalle gezerek, yüzlerce çocuğun hem yüzlerini güldürdü hem de soğuk kış günlerinde içlerini ısıtacak kıyafet yardımında bulundu. Birbirinden renkli ve yeni montlarıyla buluşan çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. 

2 (3)-7

Daha önce köy olan fakat yerleşim yerlerindeki statünün değişmesiyle mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde, giderek ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle zorlanan dar gelirli ailelerin yardımına koşan Çukurova Belediyesi, çocukları hem soğuktan koruyor hem de gönülleri ısıtıyor.

Gıda Bankası ve Hayır Çarsı ile her yıl binlerce ihtiyaç sahibi Çukurovalıya gıda ürünlerinden giysilere, medikal ürünlerden temizlik malzemelerine, kırtasiyeden ev eşyalarına kadar yüzlerce kalemde yardım ulaştıran ve binlerce dar gelirli aileye umut olan Çukurova Belediyesi, bu kez soğuk havaların gelmesiyle zorlanan çocuklar için kolları sıvadı.

Belediyeye bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 mahallede yaptıkları çalışmayla daha önce belirlenen yaklaşık 500 ihtiyaç sahibi çocuğa, soğuk kış günlerinde üşümemesi için mont dağıttı. Gökkuyu, Küçükçınar, Bozcalar, Kaşoba, Salbaş, Esentepe, Kocatepe, Yeni Mahalle, Kurttepe Mahalle muhtarlarıyla hareket ederek, kışın soğuk havalarında şimdi daha az çocuk üşüyecek. Oluşturulan gezici ekip ve muhtarlarla beraber sokak sokak gezerek, okula giden ya da kırsal alanda çalışmak zorunda kalan küçük bedenlere hasta olmamaları için dağıtılan montlar, duygusal anların da yaşanmasına neden oldu. Birbirinden renkli ve kalın montları, Başkan Soner Çetin’in yeni yıl hediyesi olarak alan miniklerin keyfine diyecek yoktu.

1 (1)-27

Belediyenin yaptığı duyarlı sosyal destek çalışması hakkında düşüncelerini belirten Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, "Vatandaşlarımızın belini soğuk havalar bükmesin diye karış karış Çukurova’da iş başındayız. Mutlu, huzurlu bir Çukurova için insanlarımızın dertleriyle dertlenmeye, sevinçlerini paylaşmaya, gönüllerine dokunmaya devam edeceğiz" dedi.

Çukurova Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi çocukların üşümemesi, kışı kötü geçirmemeleri için böyle bir destekte bulunduklarının altını çizen Başkan Soner Çetin, amaçlarının yaşanan zor günlerde, aileleri ve çocuklarını bir nebze olsun sevindirmek ve yüzlerinin gülmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, özellikle İlçe merkezine uzak yerleşim yerlerindeki mahalleleri seçtiklerini açıkladı. 

3 (2)-4

Editör: Haber Merkezi