Kuzeydoğu Suriye yönetimini de hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıkça söylüyorum. Türkiye sınırlarının dibinde böyle bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri 7. Olağan İl Kongresi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yönetimindeki Kuzey ve Doğu Suriye’yi hedef alan Erdoğan, “Suriye’nin Irak sınırı tarafında yeni bir terör oluşumu gayretlerini görüyoruz. Bakıyorsunuz orada bir terör devleti kurma gayreti var. Açıkça söylüyorum. Türkiye sınırlarının dibinde böyle bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir” dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ bölgesinde süren çatışmalara da değinen Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştüğünü belirterek, “İşgal altındaki bölgeleri geri alıyorlar” dedi.

Erdoğan konuşmasında Fransa’da Hz. Muhammed karikatürlerinin binaların cephelerine yansıtılmasına da yer verdi.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u kast ederek, “Bu zatın İslam ile Müslümanlar ile derdi nedir? Macron’un zihinsel olarak tedaviye ihtiyacı var. İkide bir Erdoğan’la uğraşıyor. Bu sana bir şey kazandırmaz. Ülkesindeki milyonlarca farklı inanç mensubuna böyle davranan bir devlet başkanına ne denilebilir, öncelikle akli noktada kontrol” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim