Cumhuriyet gazetesinin, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta vakıflardan kiraladığı araziye izinsiz yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiblerince yıkılmasına ilişkin haberini sosyal medyadan paylaşan emekli gazeteci Mehmet Yüksel Özbek hakkında savcılık tarafından soruşturma açıldı. 

Gazetenin Twitter hesabından yayımlanan haberini, tweet mesajıyla paylaşan emekli gazeteci Mehmet Yüksel Özbek 11 Kasım 2020 günü telefonla Üsküdar Doğancılar Karakolu’na ifadeye çağrıldı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, karakolda görevli bir polis tarafından telefonla ifadeye çağrılan Özbek, “Beni ifadeye çağıran polis memuru da konuyu tam anlamadığı için bana “Boğaz’da kaçak bina yapmışsınız, o nedenle ifade vermeniz gerekiyor” dediğinde şaşkınlıktan dona kaldım. Görevli memura kirada oturduğumu ve herhangi bir gayrimenkul sahibi olmadığımı söyleyince evraka yeniden bakarak Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kiraladığı arazi ile ilgili haberi sosyal medyadan paylaştığım için ifadeye çağrıldığımı söyleyerek önceki beyanını düzeltti” dedi. 

Özbek, savcılıktan karakola gönderilen soruşturma evrakında Cumhuriyet gazetesinin bu konudaki haberinin sosyal medyadan paylaşılmasıyla Altun’un hedef haline getirildiğini, bu paylaşımı yaptığı için kendisi hakkında soruşturma açıldığını belirterek “Ben de ifademde bu haberi, bir kişiyi hedef haline getirmek kastıyla değil, sadece Boğaz’da yapılan izinsiz çalışmanın kamuoyunda duyurulmasına yönelik olduğunu söyledim” dedi.

Editör: TE Bilisim