ADANA – Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği, Cumhuriyetin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97.yaşı Adana İl Örgütü tarafından coşkuyla kutlandı.

Adana milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yönetim kurulları ve partililerin katılımıyla Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, İl Başkanı Mehmet Çelebi, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, Halkçı Liseliler İl Başkanı İlker Şahin Büyük Önder Atatürk'ün anıtına çelenk sundu.

Atatürk, mücadele arkadaşları ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendikten sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki dönem genel başkanlar Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Altan Öymen’in sesli mesajları dinlendi.  

İl Başkanı Mehmet Çelebi, yaptığı konuşmada “Anadolu ve Rumeli Müdüfaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, Büyük Önder Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. Atatürk ilke ve devrimleri ile II.Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak Atatürk ve mücadele arkadaşlarına, yaşamını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

Editör: TE Bilisim