Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE ) Adına Avukat İsmail Hakkı ATAL; Her zaman olduğu gibi Haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. HAKSIZLIK KİMDEN ve NEREDEN  GELIRSE GELSIN, ILKEMIZ  HAKLININ YANINDA HAKKI SAVUNMAKTIR.

Konuyla ilgili Atal tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Bugün dünya, büyük felaketlerin yaşandığı küresel iklim krizi tehdidi ile karşı karşıyadır. İklim krizinin sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışlar ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır. Bugün dünyanın yaşadığı Covid-19 felaketinin krizide doğanın dengesinin bozulmasının bir sonucudur.

Dünyada uygulanan bu politikalardan ülkemizde çok etkilenmiştir. Ranta dayalı ve emperyalizme bağımlılıkla belirlenen politikalar sonucu sanayi, tarım, kent, ulaşım, enerji, madenler, doğal kaynaklar, ormanlar, hazine arazileri, kıyılar, dereler birer rant alanı haline dönüşmüş, yeraltı ve yerüstü su kaynakları, hava ve toprak kirletilmiş, çevre sorunları çok artmıştır.

Ülkemiz, sözde gelişmiş ülkelerin sanayi, plastik ve nükleer çöplüğü haline dönüştürülmüştür. Sularımız HES projeleriyle ticarileştirilmiştir.

Dağlarımız taş ve maden ocakları ile tahrip edilmiştir. GDOlu ve Hibrit tohumlarla Gıda politikamız tamamen dışa bağımlı hale getirilmiştir. Tarım topraklarımız tarım zehirleriyle kirletilmiş, Halk ithalata dayalı güvensiz gıda tüketimine mahkûm bırakılmıştır. Bu politikalar ülkemizde İklim krizi sorununu derinleştirmiştir.

Ülkemizin ve bölgemizin ekolojik  anlamda çok ciddi sorunları mevcuttur. Bizler Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri olarak bölgemizde derinleşen ekolojik sorunlarla ilgili ciddi hukuksal ve demokratik mücadeleler vermekteyiz. Bu sorunların çözümüne ilişkin yıllarca bölgemizdeki bütün yerel yönetimlerle ortak ve güçlü bir şekilde mücadele etmekteyiz.

Ama ne yazık ki son zamanlarda ortak sekreteryamızı yürüten Mersin Çevre ve Doğa Derneğimize, haksız ve hukuksuz bir şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi aracılığı uygulanan mobing ve yalnızlaştırma politikaları ile birçok STK, Meslek Odası ve partilerin eylem ve etkinliklerimize ve toplantılarımıza katılmamalarını hayretle karşılıyoruz. Özellikle Atatürk Parkında Liman genişleme projesine karşı verilen mücadelede başta etkinliklerimize her türlü desteği veren Mersin Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda mücadeleden vazgeçtiği gibi birçok kuruma baskı uygulayarak bizimle birlikte mücadele etmelerini engellemiştir.

Atatürk Parkı Bütün kentin ortak değeridir, korunması için kurumların ortak hareket etmesi gerekmektedir.

Mücadeleyi zayıflatmak projeyi uygulayanların işine yarayacaktır. Mücadele kaybedilirse bunun sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi olacaktır.

Özellikle Mersin Çevre ve Doğa Derneğimize uygulanan baskı ve yalnızlaştırma politikaları Dernek Başkanımız ve Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Ortak Sekreterimiz Sabahat Aslana yönelik baskı ve mobingler, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığından, RANTIYECILERIN AYAĞINA BASMASI SONUCU HAKSIZ, HUKUKA ve KANUNA AYKIRI bir şekilde   görevden alınmasıyla başlandı.

Makina İkmalde işleri aksatmadan, ciddi tasarruflar sağlayan Sabahat Aslan ranta geçit vermediği için Daire Başkanlığı görevinden ve kadrosundan  alınarak, Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak  sürgün edilmesi, mesleğini yapma hakkının elinden alınması ve ona  mobing uygulanması, hakkında yasal hiçbir dayanağı olmayan kelime oyunları ile 7 adet soruşturmanın açılması SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYECİLİĞEYAKIŞMAMIŞTIR.

Ayrıca Sabahat Aslan'ın Kadın Kimliğine ve namusuna  hakaret edenleri ve küfür edenleri ilgili makamlara ve Sayın Vahap Seçer'e  bildirmemize  rağmen bu şahısların hakkında bu zamana kadar hiçbir işlem yapılmamış olması ve  halen görevde olmaları ve Ortak sekreterimiz Sabahat Aslan'a 10 aydır sistematik mobing uygulanması kabul edilemez bir durumdur. BİZE UYGULANAN HAKSIZ HUKUKSUZ MOBİNGLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN  YEREL MÜCADELEMİZDEN ŞİMDİYE KADAR BİR SONUÇ ALAMADIK. SİYASİ İKTIDARIN HUKUK TANIMAYAN HAK IHLALLERINE KARŞI  MUCADELE ve  DEMOKRASI  SÖZÜ VEREN  CHP  GENEL MERKEZİNİN; MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ HUKUK TANIMAYAN -HAK IHLALLERINE   MUDAHALE ETMESINI  ve ÇEVRE-EKOLOJI - YAŞAM  HAKKI MUCADELESI VEREN DACE'nin ANA DIREKLERINDEN  DAÇE ORTAK SEKRETERI SABAHAT ASLAN'a YAPILAN HAKSIZLIGIN DUZELTILMESI  BEKLENTIMIZDIR .

Ülkemizin ve bölgemizin çok ciddi olan ekolojik sorunlarına karşı ortak mücadele yürüten bizlerin desteklenmesi gerekirken, bizlere mobing uygulayarak mücadelemiz ZAYIFLATILAMAZ.

Dernek Başkanımız ve Ortak Sekreterimiz olan Sabahat Aslana uygulanan bu haksız, hukuksuz ve asılsız  soruşturmaların sonucunda verilen cezaları, uygulanan mobingleri,  Mersin Çevre ve Doğa Derneğimize uygulanan yalnızlaştırma politikaları,yaşam hakkı savunuculuğu yapan ekoloji mücadelesi veren  ve çocuk hakları çalışmaları yapan bizlere  yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bizlere yapılan insan onuruna yakışmayan mobing uygulamalarının ve yalnızlaştırma politikalarının acilen son bulmasını İHTAR  ediyoruz.

HAKSIZLIĞI HER KABUL EDİŞ DAHA BÜYÜĞÜNÜ DOĞURUR sözünden hareketle bu basın açıklamamızı yapma gereği doğmuştur.

Her zaman olduğu gibi Haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. HAKSIZLIK KİMDEN ve NEREDEN  GELIRSE GELSIN, ILKEMIZ  HAKLININ YANINDA HAKKI SAVUNMAKTIR.

DOĞU AKDENİZ ÇEVRE DERNEKLERİ (DAÇE )

Adına Avukat İsmail Hakkı ATAL

Editör: TE Bilisim