Mayıs ayında Nijeryalı istihbarat görevlileri, Abubakar Shekaku'nun kendisi ve korumalarının, Batı Afrika DEAŞ'a bağlı kişiler tarafından kuşatılmasının ardından intihar ettiğini bildirdi.

İslam Devleti'nin Batı Afrika Eyaleti (ISWAP), Nijerya istihbaratının Boko Haram'ın liderinin bir silahlı çatışmadan sonra uzak bir ormanda öldüğü yönündeki iddialarını doğruladı.

Sahara Reporters'a göre, ISWAP lideri Ebu Mus'ab el-Barnawi Cuma günü yaptığı açıklamada, Abubakar Shekau'nun, iki grubun unsurları arasında 19 Mayıs'ta çıkan bir çatışmanın ardından etrafı sarıldıktan sonra grubun patlayıcılarıyla kendini havaya uçurduğunu söyledi.

El-Barnawi, Shekau'yu “itaatsizliğin ve yolsuzluğun lideri” olarak nitelendirdi ve Shekaku'nun takipçilerinin onun ölümüne sevindiklerini iddia etti.

“Bu, akıl almaz terörizm yapan biriydi. Kaç tanesini boşa harcadı? Kaç tane öldürdü? Kaç kişiyi korkuttu?" El-Barnawi dedi ki: "Fakat Allah onu yalnız bıraktı ve ömrünü uzattı. Zamanı geldiğinde Allah, Emirül Müminin'den [müminlerin önderi] emir aldıktan sonra cesur askerler çıkardı.”
Terörist lider, Suriye ve Irak'taki geçici DEAŞ liderinden Shekaku'yu öldürmek için emir aldığını ve Sahra'nın karşısındaki Sambisa Ormanı'ndaki Boko Haram kalesine asker gönderdiğini söyledi.

“Shekau, dünyada aşağılanmaktansa öbür dünyada aşağılanmayı tercih etti. Bir patlayıcıyı patlatarak anında kendini öldürdü” dedi.

ISWAP, Shekaku'nun özellikle Müslümanlara yönelik aşırı vahşetine itiraz ederek 2016 yılında Boko Haram'dan ayrıldı.

*DAEŞ (IŞİD/IŞİD/İD) - Birçok ülkede yasaklanmış bir terör örgütü

Editör: TE Bilisim