Bir İspanyol şehri, denize idrar yaparken yakalanan turistlere 645 sterlin para cezası verecek.

Galiçya'nın Vigo kentindeki belediye meclisi, sığlıklarda yetersiz kalan herkese 750 € (645 £) para cezası vererek “plajda veya denizde fizyolojik tahliyeyi” yasaklayan yasayı kabul etti.

  • İspanya, denize idrar yapan yüzlerce kişiye para cezası vermeye başlayacağını söyledi.
  • Plajda sopa ve top oynarken veya havluyla plajda yer ayırmaya çalışırken yakalananlar, çöp atanlar veya barbekü yapanlar gibi para cezasına çarptırılacak
  • Bikini giyen İngilizler de plajı kıyafetsiz terk ettikleri için para cezasına çarptırılacak. 

İspanya açıklarında denize idrar yaparken yakalanan Britanyalılar yüzlerce pound para cezasına çarptırılabilir.

Galiçya bölgesindeki bir şehir olan Vigo'daki milletvekilleri, kendilerini 'denizde veya sahilde' rahatlatan herhangi birinin 645 £ ödemeye zorlanacağını söyledi.

Belediye meclisi, kamusal alanda işemeyi 'küçük bir ihlal' ve 'hijyen ve sıhhi düzenlemelerin ihlali' olarak nitelendirdi.

Kasaba yetkilileri, yüksek sezonda plajlara tuvalete gidenleri karşılamak için umumi tuvaletler kurmayı planlıyor.

Ancak belediye meclisi, denizde işeyen insanları cezalandırmaktan daha ileri gidebileceğini söyledi. 

Galiçya bölgesindeki bir şehir olan Vigo'daki milletvekilleri, kendilerini 'denizde veya sahilde' rahatlatan herhangi birinin 640 sterlin ödemeye zorlanacağını söyledi.

İspanya'nın bikini giyenlerin bir sonraki plaj ziyaretlerinde dikkatli olmaları gerektiğini ve yetkililerin sokakta uygunsuz giyinen herkese para cezası uygulayacağını söylemesinin hemen ardından kısıtlamalar geldi.

Ancak kumdan uzaklaşmadan önce üstlerini örtmeyi unuturlarsa para cezası alma riskiyle karşı karşıya olanlar yalnızca bikini giyen İngilizler değil. Üstsüz görülen erkekler de yeni kurallara tabidir.

İspanya ayrıca çöpleri çöpe atan veya sahile gaz tüpü ya da barbekü götüren herkese para cezası vererek çöp atma konusunda sıkı önlemler alıyor. Denizde sabun kullanmak da yasak.

18 Temmuz'da yürürlüğe giren tüzüğe göre, sopayla top oynarken veya plajda havluyla yer ayırmaya çalışırken yakalananlar da para cezasına çarptırılacak.

Mayorka ve İbiza, yılın başlarında yeni kuralları başlatarak tatilcilerin her şey dahil tatillerinde günde sadece altı içkiyle sınırlı olacağını duyurdular.

Her şey dahil tatilinde içki sayısı öğle yemeğinde altı - üç, akşam yemeğinde üç ile sınırlıydı.

Ocak ayında Balear Hükümeti, Mallorca ve Sant'taki Magaluf, El Arenal ve Playa de Palma'daki belirli noktalarda pub taramaları, bire bir içki teklifleri ve indirimli saatlerin yanı sıra 21.30 ve 8am arasında dükkanlarda alkol satışını yasakladı. Antoni de Portmany İbiza'da.

Balear Adaları'ndaki bazı otelleri etkileyen yeni yasa, tatilcilerin yemek başına üçten fazla ücretsiz alkollü içecek istemeleri durumunda ekstra ödeme yapmak zorunda oldukları anlamına geliyor. 

İspanya'nın turizm endüstrisi, orantısız miktarda İngiliz'i çekerek Avrupa'nın parti başkenti olarak ününü kaybetmeye çalışıyor.

Costa del Sol, Mayıs ayında 'skandal' bekarlığa veda partilerine müdahale edeceğini ve turistik dairelere gürültü monitörleri kurmayı düşündüğünü duyurdu.

Malaga, otelciler ve yerel sakinlerin tarihi şehirde 'Magaluf tarzı sarhoş turizminden' bıktıklarını söylemelerinin ardından başı çekiyor.

Özellikle, fallik semboller taşıyan ve kutlamaları için birinci sınıf restoranları işgal eden 'çılgın kostümler' giyen büyük kadın ve erkek grupları karşısında öfkeliydiler.

Bekarlığa veda partilerinin sayısı, koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi ve turizmin yeniden canlanmasının ardından son birkaç ayda arttı.

İspanya'nın Balear aşırı içme baskısı açıklandı

YENİ KURALLAR NELERDİR?

Balear Adaları, her şey dahil yemek seçeneklerinde ücretsiz içecek sayısını sınırlayan yeni yasalar ve alkol alımına çeşitli kısıtlamalar getirdi.

Mevzuat, her şey dahil yemek seçeneklerine sahip kişilerin günde yalnızca altı içki içebileceğini söylüyor - üçü öğle yemeğinde ve üçü akşam yemeğinde. 

Ayrıca şunları yasaklar:

  • Mutlu saatler;
  • Pub taramaları;
  • İki kişilik içki teklifleri;
  • 9.30pm ve 8am arasında dükkanlarda alkol satışı;
  • Belirlenen alanlarda parti teknelerinin reklamını yapmak.  

YENİ KURALLAR NEREDE GEÇERLİDİR?

Yeni kısıtlamalar, Mallorca'daki Magaluf, El Arenal ve Playa de Palma ile İbiza'daki Sant Antoni de Portmany için, adaların tamamını kapsayacağı yönündeki ilk korkulardan sonra geçerlidir.

YENİ KURALLAR NEDEN GEÇERLİ OLDU?

Yasalar, Avrupa'da turistik bölgelerde alkolün tanıtımını ve satışını kısıtlayan ilk yasa olarak lanse edildi.

Ayrıca, Balear Adaları'nın 'ucuzlaştırılmasını' durdurmayı ve kabadayı imajıyla ertelenen yeni yatırımcıları çekmeyi amaçlıyorlar.

Konsey liderleri, 2014 yılında bir İngiliz tatilcinin 24 erkeğe cinsel ilişkide bulunurken görüntülendiği bir skandalla sarsıldığından beri Magaluf gibi tatil köylerinin imajını temizlemeye çalışmak için bir mücadele veriyorlar.

Olay, Mayorka'nın o zamanki en iyi politikacısı Jose Ramon Bauza'yı Magaluf'un ünlü parti şeridi Punta Ballena'yı '500 metre utanç' olarak adlandırmaya yöneltti.

2018'de belediye başkanları, Magaluf'ta kötü davranan turistlere karşı sokaklarda içki içme, çıplaklık ve kavga için ağır para cezaları konusunda onları uyaran sokak tabelaları koyarak bahsi yükseltti.

Parti merkezindeki sokak lambası direklerine ve diğer görünür noktalara 'Saygıyla eğlenin' pankartını taşıyan parlak renkli tabelalar asıldı.

Her yıl binlerce İngiliz turist adalara akın ediyor, bunlara rezil bir ün kazandıran büyük eğlence grupları da dahil.

Yeni kısıtlamaların çoğu 2020'de yürürlüğe girdi, ancak Covid, birçok İngiliz'in bunlardan ancak şimdi haberdar olduğu anlamına geliyor.

Editör: TE Bilisim