Asya devi dünyanın en büyük ekonomisi olmaya yaklaşırken, yeni zamanlar, diğer şeylerin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki gerilimle karakterize edilecek.

Deutsche Bank uzmanları, dünyanın son 40 yılın hızlı ekonomik ve varlık fiyatı büyümesini yaratan küreselleşmenin olası zayıflamasıyla birlikte başlangıçta düzensizlikle karakterize edilecek yeni bir çağın eşiğinde olduğuna inanıyor. . 

Analistler Salı günü yayınlanan en son (2020) uzun vadeli varlık getirisi araştırmasında, bu yılın "ekonomilerden her şeyi şekillendiren yeni bir" yapısal süper döngü " nin başlangıcını işaret ettiğini belirttiler . varlık fiyatları, politika ve genel olarak yaşam tarzımız. " 

Deutsche Bank'a göre, koronavirüs salgınının hızlandırdığı bu yeni 'Düzensizlik Çağı', mevcut yüksek küresel varlık değerlemelerini tehdit ediyor ve hükümetlerin ve şirketlerin daha fazla borçlanmasına neden olacak .

Ek olarak, Asya devi dünyanın en büyük ekonomisi olmaya yaklaşırken, ABD ile Çin arasındaki gerilim, 'Düzensizlik Çağı' olarak nitelendirilecek.

Öte yandan ve özellikle önümüzdeki 10 yıl içinde, bölgenin ilerleme şansı azalırken ekonomik farklılıklar daha da genişleyeceği için , bu Dönem "Avrupa için belirleyici bir on yıl" olabilir . 

Toplamda, 'Bozukluk çağı'nı tanımlayacak sekiz tema olacak:

  • ABD-Çin İlişkilerinin Bozulması ve Küreselleşmenin Tersine Dönmesi, Sınırsız
  • Avrupa için belirleyici bir on yıl
  • Daha yüksek borç, 'helikopter parası' daha yaygın hale geliyor
  • Enflasyon mu, deflasyon mu?
  • Kötüleşen eşitsizlik bir tepki göstermesi ve bir değişiklikten önce
  • Nesiller arası boşluğun genişlemesi
  • İklim tartışması
  • Teknolojik devrim mi yoksa balon mu?

Rapor ayrıca, "tarihin herhangi bir döneminde en iyi birleşik varlık fiyatı büyümesi olarak tanımladığı mevcut duruma da bakıyor ve genel olarak çok güçlü öz sermaye ve tahvil getirileri var." Belge, bu performansın "Bozukluk Çağı" nda sürdürülmesinin "olası olmadığını" belirtiyor ve "önümüzdeki birkaç yıl içinde, sadece geçmiş eğilimleri tahmin etmenin yapılabilecek en büyük hata olabileceği " sonucuna varıyor .

Editör: TE Bilisim