CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi maddesi üzerine söz alarak “Yine AKP’nin yangından mal kaçırırcasına, hiçbir sorunu tam anlamıyla çözmediği bir torba yasa ile karşı karşıyayız.

Ülkemizde 20 yıllık AKP iktidarının enkazı varken, ekonomik kriz bu kadar derinleşmiş, açlık, yoksulluk ve işsizlik zirveye tırmanmış, intiharlar, cinayetler bu kadar artmışken, bugün yine dertlere derman olmayacak bir yasa teklifi görüşüyoruz” dedi.

//ANKARA

“Görüşmekte olduğumuz torba yasadaki 48 maddenin içinde, ülkemizde acil çözülmesi gereken sorunlardan bir tanesi bile yok!”

“Dev bir ekonomik krizin eşiğinde, ülkemiz can çekişiyor!”

Milletvekili, TBMM’de yaptığı kürsü konuşmasına 20 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği durumu gözler önüne sererek “Görüşmekte olduğumuz torba yasadaki 48 maddenin içinde, ülkemizde acil çözülmesi gereken sorunlardan bir tanesi bile yok. AKP, seçim yaklaştıkça sorun çözmek yerine, günü geçiştiriyor. Bakın, bugün ülkemizde açlık sınırı 7 bin 425 lira. Yoksulluk sınırı 24 bin lira. Asgari ücret 5 bin 500 lira. Vatandaşların bankalara olan borcu 1.4 trilyon. İcra dosyaları 30 milyonu geçti. Kısacası, dev bir ekonomik krizin eşiğinde, ülkemiz can çekişiyor. Vatandaşlarımız geçinemiyor. İşsizlik en üst seviyede. 20 yıllık AK Parti iktidarı, ülkemizi öyle bir noktaya getirdi ki, vatandaşlarımız bayat ekmek almak için kuyruklara girer oldu” diye ifade etti.

“Bizler bugün AKP iktidarı sayesinde, bu sorunları çözmek yerine, neleri konuşuyoruz görüyorsunuz!”

Kaplan, konuşmasının devamında AKP’nin torba yasalarını eleştirerek “Ülkemizin sorunları oldukça fazla. Bu sorunların bir önem sırası olmalı. Ve o önem sırasına göre çözüm üretilmeli. AKP bu önem sırasını neye göre planlıyor, anlamış değiliz. Her seferinde kısıtlı bir sürede, muhalefetin de sesini kısmak istercesine bilerek, isteyerek suni gündemlerle vatandaşlarımızı oyalamak için bir torba yasa çıkarıyorlar. Binlerce önemli sorunumuz varken, AKP’nin damdan düşer gibi önümüze getirdiği torba yasaları konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarından, sıkıntılarından kopuk; kör,sağır,dilsizi oynayan bir hükümet ne yazık ki kayıtsızlığını devam ettiriyor. Bakın, bu ülkede Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaşımız var. Atanamayan öğretmenlerimiz, işsizlikten yurt dışına kaçan yüzbinlerce üniversite mezunu evladımız var. Emeklilik maaşıyla, temel gıdaya bile artık erişemeyen milyonlarca emeklimiz, güvencesiz ve sigortasız çalışmak zorunda kalan işçilerimiz var. Bu ülkede asgari ücretin altında kazanan ve yaşam mücadelesi veren milyonlarca yoksul vatandaşımız var. Bizler bugün AKP iktidarı sayesinde, bu sorunları çözmek yerine, neleri konuşuyoruz görüyorsunuz!” dedi.

“Gelen göçler, çarpık kentleşme, ekonomik kriz, işsizlik Gaziantep’imizin dengesini bozdu!”

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Gaziantep’in sorunlarına da değinen Milletvekili Kaplan “Ticaretiyle, sanayisiyle, yemekleriyle ünlü memleketim Gaziantep, son yıllarda uyuşturucuyla, cinayetlerle, trafik kazaları, yüksek kira ve konut fiyatları, hayat pahalılığıyla anılır hale geldi. Gelen göçler, çarpık kentleşme, ekonomik kriz, işsizlik Gaziantep’imizin dengesini bozdu. Memurlarımız, öğrencilerimiz yüksek kiralar ve hayat pahalılığı nedeniyle ilimize gelmek istemiyor. Gaziantep’te doğup büyümüş hemşehrilerimiz şehrin güvensiz hale gelmesinden dolayı, ilimizi terk etmek noktasına geliyor. Bakın bu kürsüden defalarca dile getirdiğim ölüm yolları halen can almaya devam ediyor. Örneğin; temeli 1 Eylül’de atılan Nurdağı ölüm yoluna halen bir çivi çakılmadı. Bu yol can almaya devam ediyor! Karkamış –Nizip arasındaki yol çalışmaları yavaş gidiyor.  Yani, ülkemizde olduğu gibi memleketim Gaziantep’te de asıl sorunlar görmezden geliniyor” diye açıklamalarda bulundu.

“Halkın sorunlarına tek bir çözüm üretmeyen AKP’nin torba yasalarının torbaya koyulacağı günlere de çok az kaldı!”

Kaplan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ülkemizde gerçek sorunları çözüme kavuşturacak, vatandaşlarımızın sesini duyacak, işsizliği, açlığı, yoksulluğu bitirecek, yandaş için değil, vatandaş için çalışacak, emeğin ve alın terinin hakkını verecek, demokrasi ve özgürlüğün teminatı olacak iktidarımıza çok az kaldı. Halkın sorunlarına tek bir çözüm üretmeyen AKP’nin torba yasalarının torbaya koyulacağı günlere de çok az kaldı. Halk için, adalet için, demokrasi için, emek için, hak için geliyor gelmekte olan diyorum.”

Editör: Haber Merkezi