Kolombiyalı işçi merkezleri, bu Pazartesi günü Güney Amerika ülkesinin belli başlı kentlerinde, sözde sosyal koruma tabanının oluşturulduğu ve çalışma rejimindeki değişiklikleri teşvik eden 1174 sayılı Kararnameyi reddeden ulusal grev çağrısında bulundu.

İşçi örgütleri, Devletin Avianca Holdings havayoluna verdiği 370 milyon dolarlık kredisini de protesto ediyor.

İşçilerin Üniter Merkezi (CUT), 1174 sayılı Kararnamenin, resmi iş bağı olan işçileri etkilediği için işgücünü güvencesiz hale getirdiğine dikkat çekti. CUT, bu girişimin saatlik işe almayı onayladığını, işgücü dış kaynak kullanımını teşvik ettiğini ve işverenlerin sosyal güvenlik ödemelerini üstlenme yükümlülüğünü ortadan kaldırdığını belirtti.

“Başkanın pandemiyi diktatörlük pozisyonu üstlenme şeklini reddediyoruz. Onu ilgilendirmeyen, pratikte bir çalışma reformu yapan 1174 gibi kararnameler çıkardı. Üstlenmeniz gereken şey, karanlık güçler ve Covid-19 tarafından kaybedilen hayatlardır. CUT başkanı Diógenes Orjuela, bu yüzden sokaklara taşındık ”dedi.

Kayıt dışılık yasallaştırılıyor

Aynı şekilde Genel İşçi Konfederasyonu (CGT), Kolombiya Cumhurbaşkanı Iván Duque'nin, bir ekonomik paket çerçevesinde bir dizi reformu dayatmak için koronavirüs salgınının neden olduğu sağlık krizinden faydalandığını belirtti.

Kolombiya İşçi Konfederasyonu (CTC) başkanı Miguel Morantes de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başkanın “Duque, hiçbir protesto olmaması gerçeğinden yararlanarak gizli bir çalışma reformu gerçekleştirmek için pandemiden yararlanıyor. Kayıt dışılığı yasallaştırıyor ”.

Editör: TE Bilisim