Diş kaplama, dişin çeşitli nedenlerle madde kaybına uğradığı ya da estetik amaçla üstlerine farklı maddeler yapılan restorasyonlara denmektedir. Travma ya da çürük sebebiyle meydana gelen madde kaybının dolgu ile tedavi edilmediği durumlarda estetik olarak diş görünümünün değiştirilmesine, yer tutucu desteği için ya da kaybedilen dişler için dişlerin kaplanması seçenekleri de bulunmaktadır.

Diş Kaplaması Nasıl Yapılır?

Dişlerin tamamen kaybedilmesi yerine diş kaplama işleminin gerçekleştirilmesi için protez dişler ve kalıplar oluşturulur. Biraz aşındırma işlemi uygulandıktan sonra metal ya da metal olmayan materyaller kullanılabilir. Zirkonyum, porselen ve seramik gibi pek çok materyal kullanılarak kaplama işlemi tamamlanabilir.

Diş kaplama tedavisi ortalama 3 seansta tamamlanmaktadır. Kişinin durumuna göre 4 seans da uygulanabilecek seanslarda diş kaplamasının en iyi şekilde yapıldığından emin olunmaktadır. Estetik kaygıları da üstünde taşıyarak yapılan işlemlerden olduğu için hiçbir şekilde aceleye getirmeden, kaplamanın en iyi şekilde etkisini göstereceğinden emin olana kadar tedavi süreçlerinin devam ettirilmesi sağlanır.

Diş Kaplama Tedavisinde Kullanılan Malzemeler

Kaplamalar çeşitli malzemelerden üretilmektedir ve teknik olanakların sunduğu imkanlarda göre sürekli bir gelişim halindedir. Kaplama uygulamasından sonraki dönemde dişler tıpkı doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakıma gereksinim duymaktadırlar. Diş kaplama tedavisinde en sık kullanılan malzemeler şu şekildedir:

·         Porselen

·         Full-porselen

·         Metal alaşımlı porselen

·         Seramik

·         Zirkonyum gibi malzeme ve kaplama çeşidi bulunmaktadır.

Diş kaplama tedavisi uygulandıktan sonra günde en az iki kez dişlerin fırçalanması ve düzenli bir şekilde diş ipi kullanılması gereklidir. Tüm bunlara ek olarak dişlerin düzenli kontrolü için de kliniğe gidilmesi tavsiye edilmektedir. Diş kaplama tedavisi hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi almak ya da tedavi olmak için https://germandentalclini1cistanbul.com/dis-kaplama/ sitesine göz atabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi